Franks: Pierderile generate de creditele neperformante vor continua sa afecteze bancile

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 13:19
916 citiri
Franks: Pierderile generate de creditele neperformante vor continua sa afecteze bancile

Pierderile generate de creditele neperformente vor continua sa afecteze mult activitatile bancile pe viitor, motiv pentru care se impune o vigilenta permanenta, a declarat luni seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, informeaza NewsIn.

"Pierderile generate de creditele neperformente vor continua sa afecteze mult activitatile acestora pe mai departe si se impune o vigilenta permanenta", a declarat Franks.

In ce priveste OUG 50 privind creditele populatiei, seful misiunii FMI in Romania afirma ca sustine este "la curent cu faptul ca au existat unele practici bancare neclare sau chiar abuzive".

Astfel, Jeffrey Franks a declarat ca sustine "ferm eforturile autoritatilor de a transpune o protectie mai buna a beneficiarilor de imprumuturi de la nivel european in legislatia romana prin intermediul OUG 50".

"Totusi, o mai buna protectie a consumatorilor trebuie sa asigure, in acelasi timp, si stabilitatea sectorului bancar. Incurajam autoritatile si Parlamentul sa lucreze impreuna, astfel incat OUG 50 sa respecte aceste doua obiective importante", a mai spus Franks.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pierderi credite neperformante banci , #stiri Jeffrey Franks