Franks recomanda autoritatilor sa reia privatizarile

Miercuri, 04 August 2010, ora 12:47
1068 citiri
Franks recomanda autoritatilor sa reia privatizarile

Reprezentantii FMI recomanda autoritatilor sa ia in considerare o serioasa reactivare a programul de privatizare pentru intreprinderile proprietate de stat si sa devina mult mai activ in restructurarea sau inchiderea acelor intreprinderi care nu vor putea sa fie privatizate, precizeaza NewsIn.

"Independent de acest program cu Uniunea Europeana si cu FMI, eu as recomanda ca autoritatile sa ia in considerare o serioasa reactivare a programul de privatizare pentru intreprinderile proprietate de stat si sa devina mult mai activ in restructurarea sau inchiderea acelor intreprinderi care nu vor putea sa fie privatizate", a spus seful delegatiei Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks.

El a declarat ca exista o tinta indicativa in programul cu privire la tinerea sub control a pierderilor facute de cele mai mari intreprinderi de stat.

"Au existat de aceea discutii cu privire la modul de restructurare a anumitor intreprinderi de stat.

In ultima scrisoare de intentie exista un paragraf in care se discuta despre privatizare.

Privatizarea unor firme mai mici care erau in controlul AVAS, privatizarea din punct de vedere a unor pachete minoritare de actiuni la unele firme si de asemenea la unele firme care tin de Ministerul Economiei.

Am discutat cu autoritatile despre progrese in aceasta zona. As spune ca exista mult mai multa munca de facut in reformarea intreprinderilor publice si daca este sa ne uitam la 2011 si anii urmatori", a spus Franks.

#autoritati, #franks, #privatizari , #stiri Jeffrey Franks