Franks: Vom fi flexibili in negocierea perioadei noului acord cu Romania

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 16:10
1261 citiri
Franks: Vom fi flexibili in negocierea perioadei noului acord cu Romania

Fondul Monetar International este dispus sa negocieze cu autoritatile romane perioada pentru care se va incheia noua intelegere dupa expirarea actualului acord, a declarat pentru MEDIAFAX seful misiunii de evaluare, Jeffrey Franks, fara sa confirme daca Fondul opteaza pentru un termen de doi ani.

"Vom discuta perioada noului acord cu autoritatile de la Bucuresti. Are sens un acord pe doi ani, dar nu am stabilit nimic. Vom fi flexibili in negocierile cu partea romana", a spus Franks, aflat la Viena pentru a participa la The Euromoney Central & Eastern European Forum.

El a adaugat ca durata urmatorului acord depinde si de rapiditatea cu care-si va reveni economia romaneasca.

"Daca veti avea o crestere economica de 4%, atunci nu vad de ce ati mai avea nevoie de acord", a adaugat Franks.

El s-a aratat nedumerit cum de Romania a inregistrat in ultimul an o crestere substantiala a exporturilor dar economia in ansamblu nu si-a revenit.

Economia Romaniei a intrat in recesiune in ultimul trimestru din 2008, si, desi a existat acordul cu FMI si Comisia Europeana (CE), nu a reusit sa iasa din trendul descendent pana la finele anului trecut.

Atat Guvernul, cat si FMI, estimeaza pentru acest an o revenire a PIB in termeni reali cu 1,5%, dupa ce anul trecut s-ar fi contractat cu aproximativ 1,9%.

Directorul de tara pentru Romania al Bancii Mondiale (BM), Peter Harrold, a declarat marti ca institutia internationala va acorda asistenta tehnica si finantara Romaniei in cadrul unui nou acord care va fi incheiat impreuna cu FMI si CE, cel mai probabil pe doi ani.

Oficialul BM a precizat ca perioada de doi ani reprezinta viziunea Fondului Monetar International, acest aspect nefiind inca discutat cu autoritatile de la Bucuresti. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#perioada, #acord, #revenire, #economie, #romania, #Franks , #stiri Jeffrey Franks