Guvernul va reduce cheltuielile

Marti, 11 August 2009, ora 09:09
1407 citiri
Guvernul va reduce cheltuielile

Guvernul va reduce cheltuielile cu 0,8% din PIB la rectificarea bugetara, prin diminuarea cheltuielilor cu personalul, fara a apela in principal la disponibilizarea angajatilor, a declarat luni premierul Emil Boc, precizeaza NewsIn.

"Vom face o ajustare cu 0,8% a cheltuielilor pe reducerea unor cheltuieli publice si prin majorarea unor venituri (...) Ajustarea cheltuielilor cu personalul inseamna ca facem toate eforturile pentru mentinerea locurilor de munca ale romanilor si nu abordam ca modalitate principala disponibilizarea. (...) Aceasta completare de 0,8 se face pe reducere de cheltuieli si pe majorare de venituri - majorarea de venituri din ceea ce inseamna redevente.", a declarat Boc la postul public de televiziune.

Premierul a precizat ca la rectificarea bugetara se va urmari asigurarea cheltuielilor de functionare a statului.

 

 

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

"Vom asigura salariile si pensiile, s-a vorbit ca nu sunt bani pentru Justitie, pentru Armata, Interne... Vreau sa ii asigur ca exista resurse financiare si se vor plati salariile si in educatie si in armata si in politie si in justitie. Vom avea bani si pentru asigurarea cheltuielilor de functionare a justitiei", a mai spus Boc.

Seful Executivului nu a exclus dintre modalitatile de reducere a cheltuielor cu personalul acordarea unor zile de concediu fara plata.

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni ca Executivul trebuie sa ia masuri pentru reducerea cheltuielilor pe anul in curs cu 0,8% din PIB.

In ceea ce priveste cea de-a doua transa din imprumutul de la FMI, Boc s-a aratat optimist ca aceasta va fi acordata, argumentand ca Executivul si-a indeplinit angajamentele pe primele sase luni ale anului, asa cum acestea sunt prevazute in acordul cu institutia internationala. Seful Executivului a spus ca banii vor fi utilizati pentru investitii in infrastructura, pentru cofinantarea proiectelor europene si achitarea datoriilor pe care administratiile locale le au fata de societatile comerciale.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#cheltuieli, #guvern, #pib, #rectificare , #stiri Jeffrey Franks