Rectificarea bugetara, evaluata de FMI la urmatoarea misiune

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 13:03
1492 citiri
Rectificarea bugetara, evaluata de FMI la urmatoarea misiune

Urmatoarea misiune FMI va analiza chestiunile fiscale care privesc prima rectificare bugetara din acest an si prognozele pentru bugetul din 2012, in acelasi timp continuand sa lucreze cu autoritatile la procesul de reformare a companiilor de stat, a spus, pentru Newsin, Jeffrey Franks . 

"Urmatoarea evaluare va avea cateva domenii specifice. Fiind mijlocul anului, moment pentru procesul de rectificare bugetara, ne vom uita la chestiunile fiscale legate de perfomanta si rectificare bugetara.

Un alt doilea punct este legat de pregatirile care se fac pentru bugetul din 2012, astfel vom analiza prognozele pentru anul viitor, partea fiscala, care sunt planurile legate de cheltuieli si venituri si ceea ce este de facut pentru a atinge tinta de deficit", a declarat, intr-un interviu acordat NewsIn, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Ministerul Finantelor a anuntat la inceputul lunii aprilie ca prima rectificare a bugetului va fi facuta la finele lunii iulie sau in luna august.

Oficialul Fondului Monetar a adaugat ca va continua sa lucreze cu autoritatile in procesul de reformare a companiilor de stat.

"Asa cum am mai spus, va fi un set aditional de companii pentru care vor exista planuri de actiune.

Vom evalua cele mai importante companii si vom decide impreuna Guvernul ce firme vom include in evaluarea urmatoare.

Sunt prea multe companii pentru noi de evaluat si le vom lua pe cele mai importante", a explicat Franks.

Acesta a mai spus ca firmele de stat trebuie sa aiba in continuare planuri de actiune care sa fie supervizate de Guvern.

O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, a evaluat in perioada 27 aprilie - 9 mai, noul acord de tip preventiv cu Romania.

Evaluarea FMI este facuta impreuna cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

La finalul misiunii, Franks a declarat ca s-a ajuns la un acord cu autoritatile romane privind politicile economice din noua intelegere, urmand ca aceasta sa fie analizata de board-ul Fondului la sfarsitul lunii iunie.

Boardul FMI a aprobat in luna martie raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cu Romania, precum si solicitarea tarii noastre de a incheia un nou acord cu Fondul, de tip preventiv, in valoare de circa 3,5 miliarde euro. 

#rectificare bugetara, # bugetul pe 2012, # reformare a companiilor de stat, # jeffrey franks, # fmi, # misiune fmi , #stiri Jeffrey Franks