Reuniunea board-ului FMI privind acordul cu Romania a fost amanata

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 12:26
2431 citiri
Reuniunea board-ului FMI privind acordul cu Romania a fost amanata

Reuniunea board-ului Fondului Monetar International (FMI) in care va fi analizat acordul stand-by cu Romania, programata pentru 28 iunie, a fost amanata, Fondul analizand in prezent impactul deciziei Curtii Constitutionale asupra masurilor de reducere a cheltuielilor propuse de Guvernul de la Bucuresti, informeaza Mediafax.

Amanarea reuniunii a fost anuntata de catre seful misiunii FMI de evaluare a acordului FMI cu Romania, Jeffrey Franks.

Acesta a aratat ca masurile afectate de decizia Curtii Constitutionale reprezentau o parte importanta din modificarile la acordul stand-by.

"In asteptarea identificarii masurilor alternative, reuniunea board-ului pentru cea de-a patra evaluare a acordului stand-by, programata pentru 28 iunie, a fost amanata.

Discutiile privind masurile alternative sunt deja avansate si suntem increzatori ca vor putea fi prezentate in board foarte repede", a spus Franks.

Guvernul si Fondul Monetar International discuta 6-7 variante de mentinere a deficitului bugetar in limita a 6,8% din PIB, dintre care cele mai multe prevad cresteri de taxe, fara ca la acest moment sa se discute si de impozitarea pensiilor sub 1.000 lei, potrivit reprezentantului Romaniei la FMI. 

#reuniune, #board, #fmi, #jeffrey franks , #stiri Jeffrey Franks