Videanu: Majorarea taxelor nu va ajuta la relansarea economiei

Luni, 03 Mai 2010, ora 16:43
1839 citiri
Videanu: Majorarea taxelor nu va ajuta la relansarea economiei

Majorarea taxelor ar fi o eroare si o masura prociclica care nu ar ajuta la relansarea economiei, a afirmat ministrul Economiei, Adriean Videanu, inainte de intalnirea cu expertii Fondului Monetar International (FMI) din echipa de evaluare a acordului stand-by, precizeaza Mediafax.

"Din punctul meu de vedere ar fi o eroare majorarea taxelor, ar fi o masura prociclica, care nu ar ajuta la relansarea economica. Din contra, ar stopa relansarea economica, iar in ceea ce priveste cota unica stiti dintotdeauna punctul meu de vedere, ca initiator", a spus Videanu inainte discutiilor cu reprezentantii FMI.

Ministrul Economiei a venit luni la Ministerul Finantelor pentru a discuta cu echipa de experti ai Fondului, condusa de Jeffrey Franks, despre evolutia companiilor monitorizate de catre institutia financiara internationala.

Seful misiunii FMI de evaluare a acordului incheiat cu Romania s-a aflat si vineri la sediul Ministerului Finantelor pentru a discuta despre evolutia pierderilor companiilor detinute de stat.

Videanu a precizat ca Ministerul Economiei are in portofoliu trei companii monitorizate de catre FMI, respectiv Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica si Elcen Bucuresti, care s-au incadrat in criteriile de performanta negociate pentru primul trimestru al acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România, al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană în 2023
România a avut în 2023 al treilea cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, prin raportarea discrepanței dintre veniturile și chetuielile bugetare la produsul intern brut (PIB) din...
#videanu, #taxe, #majorare, #economie , #stiri Jeffrey Franks