Ambasadorul britanic: Jocurile Olimpice pot fi o inspiratie Romania

Duminica, 27 Mai 2012, ora 11:23
1557 citiri
Ambasadorul britanic: Jocurile Olimpice pot fi o inspiratie Romania

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de PRO TV, ca Jocurile Olimpice care vor fi gazduite in acest an de Londra pot fi o inspiratie si pentru oamenii din Romania, el urand si succes echipei olimpice a tarii noastre.

"Jocurile Olimpice de la Londra pot fi si o inspiratie pentru Romania, pentru oamenii din Romania. Sloganul este ca sportul este pentru toti si dorim sa folosim Jocurile Olimpice pentru a incuraja tinerii, scolarii sa faca sport, sa fie sanatosi si eu sper ca echipa olimpica a Romaniei va fi o inspiratie pentru noua generatie din Romania si pentru dezvoltarea sportului aici in Romania", a spus ambasadorul Harris.

De asemenea, el a tinut sa ureze succes in competitie echipei olimpice a Romaniei, dar si sportivilor romani care vor participa la Jocurile Paralimpice, care se vor desfasura tot la Londra in aceasta vara.

"As dori sa urez succes echipei olimpice a Romaniei, mai ales gimnastelor, care sunt foarte performante. In orice competitie, cu exceptia celor in care participa si echipele britanice", a spus ambasadorul britanic, razand.

El a aratat ca spera ca participarea Romaniei la Jocurile Paralimpice sa reprezinte o inspiratie si pentru oamenii cu dizabilitati din Romania.

"Jocurile Olimpice din Londra vor fi impreuna cu Jocurile Paralimpice si e foarte bine ca Romania va trimite cea mai mare echipa de sportivi paralimpici de pana acum si are sanse bune pentru o medalie si in Jocurile Paralimpice. Este un semn bun si pentru oamenii cu handicap, o inspiratie ca oamenii cu handicap pot sa faca o contributie importanta si in societatea noastra. Sper ca stadioanele vor fi mai accesibile si pentru ei si e o prioritate sa se puna accentul pe oamenii cu handicap", a spus ambasadorul britanic.

El a aratat ca investitia facuta de autoritatile de la Londra in constructia cartierului olimpic este una sustenabila si pentru viitor. De asemenea, ambasadorul Harris a mentionat ca a fost prezent pe Arena Nationala din Bucuresti, cu ocazia finalei Europa League, adaugand ca acest stadion este "foarte modern".

"Eu cred ca este foarte important pentru Romania sa continue dezvoltarea infrastructurii", mai a spus el, raspunzand unei intrebari referitoare la sansele ca tara noastra sa gazduiasca in viitor Jocurile Olimpice.

"Este o tara care continua sa fie intr-un proces de schimbare. Este o tara dinamica, eu consider ca are o economie dinamica, cu o populatie si o forta de munca adaptabila, este un avantaj foarte important pentru Romania de azi. Un lucru negativ este lipsa de infrastructura", a evidentiat ambasadorul Harris, aratand ca acest lucru este principala deficienta mentionata si in ghidurile pentru investitorii straini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jocurile olimpice 2012, #investitii Jocurile Olimpice Londra, #Martin Harris Jocurile Olimpice , #Investitii