Bugetul Jocurilor Olimpice de la Londra nu a fost cheltuit in totalitate

Joi, 14 Iunie 2012, ora 09:16
1354 citiri
Bugetul Jocurilor Olimpice de la Londra nu a fost cheltuit in totalitate

Bugetul Jocurilor Olimpice si Paralimpice de 9,298 de miliarde de lire sterline nu a fost cheltuit complet, ramanand o suma de 476 de milioane de lire pentru situatii neprevazute, a anuntat miercuri guvernul britanic.

Un buget de 9,298 de miliarde de lire (11,5 miliarde de euro) a fost alocat in 2007 pentru constructia instalatiilor olimpice si desfasurarea Jocurilor, suma de aproape patru ori mai mare decat cea estimata atunci cand Londra si-a prezentat candidatura la JO, in 2005.

"Marea Britanie a demonstrat nu numai ca poate organiza un eveniment de proportii, jubileul, (...) dar si ca poate termina constructiile la timp, respectand bugetul de 9,298 de miliarde de lire", a declarat ministrul sportului, Jeremy Hunt, facand referire la festivitatile care au marcat 60 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a de la inceputul lunii iunie.

Potrivit secretarului de stat responsabil cu JO, Hugh Robertson, parcul olimpic este "cel mai mare proiect de constructie lansat vreodata in Europa. Nu mai ramane decat sa fie 'testat si perfectionat", a afirmat acesta.

Parcul olimpic, pentru a carui constructie au fost mobilizate 46.000 de persoane, se intinde pe 250 de hectare si a fost amenajat pe locul unei foste zone industriale din estul Londrei. Circa 75% din suma cheltuita a fost utilizata pentru a renova zona, una dintre cele mai sarace din capitala britanica, potrivit guvernului. Peste 2.000 de locuinte din "satul olimpic", care va adaposti 23.000 de atleti si responsabili sportivi, vor fi transformate in apartamente dupa JO.

In plus fata de bugetul de 9,3 miliarde de lire, inca 6,5 miliarde au fost alocate renovarii transporturilor publice londoneze. "Suntem increzatori, pe cat este posibil, ca sistemul de transport poate face fata", a afirmat Hugh Robertson.

Jocurile Olimpice se desfasoara intre 27 iulie si 12 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget Jocurile Olimpice Londra, #jocurile olimpice 2012, #JO 2012 Londra , #Investitii