Jocurile Olimpice 2012, urmarite tot din fata televizorului

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 13:01
2160 citiri
Jocurile Olimpice 2012, urmarite tot din fata televizorului

Jocurile Olimpice de vara mai au un pic pana la start si se anunta a fi cele mai discutate Jocuri in mediul social din istorie. Desi competitiile sportive urmeaza sa fie difuzate pe Internet, intrebarea ramane daca exista fani ai Olimpiadei care sa urmareasca spectacolul in fata calculatorului.

Un studiu recent arata ca, in ciuda eforturilor depuse pentru difuzarea online a Jocurilor Olimpice, nu multi vor opta pentru aceasta optiune, scrie Mashable.

Conform grupului media Perform, care a realizat studiul, doar 16% dintre fanii sporturilor din SUA intentioneaza sa urmareasca competitiile prin intermediul PC-ului si doar 7% prin intermediului unui alt dispozitiv conectat la Internet. Cu toate acestea, site-ul NBCOlympics.com va difuza toate evenimentele din toate categoriile sportive, dar si ceremoniile de decernare a medaliilor, in total peste 3.500 de ore in iulie si august.

Studiul mai releva si faptul ca 71% dintre americani vor urmari Jocurile in fata televizoarelor. 23% au spus ca se vor informa cu privinta la probe prin intermediul PC-urilor si 7% prin dispozitivele mobile, in timp ce 27% se vor informa din sursele media traditionale si 12% prin platformele de social media.

In Australia, unde mare parte din competitii se vor desfasura in timpul orelor de munca, numarul celor care vor urmari Jocurile Olimpice online este mic. Doar 10% din respondentii din Australia au spus ca vor accesa site-ul NBC, in timp ce doar 6% au spus ca vor face acest lucru de pe un dispozitiv mobil. 73% dintre respondenti vor urmari totusi competitia din fata televizoarelor.

Si in Europa rezultatele sunt asemanatoare, insa in China, situatia sta complet diferit. Aici, 70% dintre cei intervievati vor urmari competitia online prin intermediul unui PC, 35% printr-un dispozitivi mobile conectat la internet. De altfel 55% dintre respondenti se vor informa cu privire la Jocurile Olimpice pe internet prin intermediul unui PC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocuri Olimpice Londra 2012, #jocuri olimpice 2012, #Jocuri Olimpice online , #Investitii