Jocurile Olimpice au costat mai putin cu 377 de milioane de lire sterline fata de estimari

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 08:47
1682 citiri
Jocurile Olimpice au costat mai putin cu 377 de milioane de lire sterline fata de estimari

Factura Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Londra este mai putin ridicata decat s-a prevazut, acest eveniment costand cu 377 de milioane de lire sterline (464 milioane de euro) mai putin, conform ultimelor cifre comunicate, marti, de Guvernul britanic, informeaza AFP.

Un buget de 9,29 miliarde de lire fusese alocat in 2007 pentru construirea instalatiilor olimpice si organizarea JO. Aceasta suma a fost de aproape patru ori mai mare decat estimarile facute cand Londra si-a prezentat candidatura, in 2005.

JO au costat 8,92 de miliarde de lire sterline, a anuntat, marti, secretarul de stat pentru Sport, Hugh Robertson. "Este vorba de un succes formidabil in ceea ce priveste gestiunea. Sunt convins ca JO de la Londra din 2012 vor fi o referinta in ceea ce priveste gestionarea competitiei olimpice si paralimpice pe viitor", a adaugat el, precizand ca bugetul inca urmeaza sa fie revizuit.

Statul asteapta sa primeasca o compensatie financiara de la societatea de securitate G4S, care nu a putut furniza fortele de ordine pentru JO, ceea ce a obligat armata sa desfasoare trupe suplimentare. G4S a anuntat in august ca ar putea avea o pierdere de 50 de milioane de lire sterline din cauza acestui fiasco.

Pe de alta parte, circa 480 de milioane de lire sterline alocate pentru cheltuieli neprevazute in timpul JO urmeaza sa fie deblocate, iar alte 103 milioane de lire sterline sunt inca inghetate, pentru a acoperi proiecte in curs, cum ar fi transformarea satului olimpic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#costuri Jocurile Olimpice, #cheltuile Anglia Jocurile Olimpice, #buget cheltuieli Jocurile Olimpice , #Investitii