Londonezii promit ospat la Jocurile Olimpice 2012

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 16:10
1890 citiri
Londonezii promit ospat la Jocurile Olimpice 2012

Participantii la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 vor avea parte de mese imbelsugate, anunta organizatorii. Acestia au oferit mai multe detalii despre tipurile de mancare oferite milioanelor de spectatori care vor sosi la evenimentul sportiv incepand cu data de 27 iulie.

Reprezentantii Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice (LOCOG) au precizat ca spectatorii vor avea parte de 150 de feluri de mancare, prin intermediul carora vor fi scoasa in evidenta cele mai bune parti ale bucatariei britanice, fiind expusa, in acelasi timp, si diversitatea etnica a acestei tari, potrivit Reuters.

"Vrem ca cei care vin la Jocurile Olimpice in aceasta vara sa aiba experienta incredibila si esentiala a ceea ce inseamna mancarea si bautura oferite", spune seful LOCOG, Paul Deighton.

"Am parcurs distante mari pentru a gasi cea mai buna calitate, astfel incat sa avem o mancare gustoasa care celebreaza ceea ce e mai bun in Marea Britanie".

Mai mult de 14 milioane de mese vor fi servite fanilor si celor 15.000 de atleti in timpul Jocurilor Olimpice, in peste 40 de locatii. In cea mai aglomerata zi a Jocurilor, 65.000 de mese vor fi oferite atletilor, majoritatea acestora urmand sa manance in sala de 5.000 de locuri aflata in centrul Olympic Village. Meniul va include feluri de mancare din Marea Britanie, alte tari europene, zona Africii sau Insulele Caraibe.

Paul Deighton a spus ca preturile pentru mancare nu vor fi ridicate, tinand cont de faptul ca Anglia se confrunta cu a doua recesiune si reduceri de buget.

Organizatorii spun ca o familie din patru membri va putea sa serveasca diverse feluri de mancare, precum cartofi umpluti cu sunca, pui sau maioneza cu ierburi aromatice, friptura de vaca cu piure sau taietei Singapore la numai 40 de lire sterline.

#mancare Jocuri Olimpice 2012, #feluri mancare Jocurile Olimpice , #Investitii