Macheta Parcului Olimpic din Londra, expusa la Bucuresti

Marti, 22 Mai 2012, ora 20:43
3213 citiri
Macheta Parcului Olimpic din Londra, expusa la Bucuresti

Macheta Parcului Olimpic din Londra, cel mai mare proiect de regenerare urbana din Europa, este expusa incepand de marti la Bucuresti. Pana vineri, macheta poate fi vazuta la Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu", iar in perioada 26 - 31 mai in pasajul subteran de la Universitate.

Proiectul Parcului Olimpic din Londra a fost prezentat, marti, la Universitatea de Arhitectura, in prezenta ambasadorului Marii Britanii in Romania, Martin Harris, si a specialistilor englezi care au lucrat la acesta.

Ambasadorul Marii Britanii a precizat ca Parcul Olimpic din Londra este cel mai mare proiect de regenerare urbana din Europa pentru care au fost investiti opt miliarde de lire sterline si ca dupa Jocurile Olimpice acesta va fi transformat intr-un nou district.

Martin Harris a aratat ca anul 2012 are o dubla semnificatie la Londra in contextul in care orasul va gazdui Jocurile Olimpice si va organiza manifestarile cu ocazia jubileului de diamant al reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a.

Martin Harris a mai spus ca gazduirea la Londra a Jocurilor Olimpice reprezinta o provocare si a subliniat ca prin constructia Parcului Olimpic Marea Britanie a ridicat stacheta in ceea ce priveste industria de constructii.

Stadionul olimpic are peste 700 de camere, pe perioada competitiilor sportive va avea o capacitate de 80.000 de locuri, iar dupa acestea 25.000 de locuri. Cele 55.000 de locuri care vor disparea prin dezasamblarea structurii superioare a constructiei vor fi transformate in locuinte sociale pentru comunitatea londoneza. Constructia Parcului Olimpic a creat mai mult de 40.000 de euro.

Pentru constructia Parcului Olimpic au fost demolate 30 de cladiri, iar 97% din materialul rezultat in urma demolarilor a fost refolosit pentru realizarea acestui proiect. De asemenea, au fost folosite 10.000 de tone de otel, 200 de km de cabluri electrice si 300.000 de plante au fost aduse in zona in care a fost construit acest proiect. Bazele sportive ale parcului vor consuma cu 40% mai putina apa decat astfel de proiecte.

#Jocurile Olimpice Londra macheta, #macheta Parc Olimpic Londra, #macheta Parc Olimpic Bucuresti, #macheta Parc Londra Bucuresti , #Investitii