Jocurile Olimpice 2012: Bilantul evenimentului sportiv al anului

Luni, 13 August 2012, ora 14:05
2835 citiri
Jocurile Olimpice 2012: Bilantul evenimentului sportiv al anului

Londra si-a luat ramas bun de la Jocurile Olimpice, dupa mai bine de doua saptamani de intreceri sportive, castigate detasat de echipa Statelor Unite ale Americii, cu 46 de medalii de aur.

Duminica a avut loc festivitatea de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, eveniment la care au participat peste 80.000 de persoane si care a fost urmarit din fata micilor ecrane de alti 300 de milioane de oameni, potrivit CNBC.

Festivitatea de inchidere a inceput cu o numaratoare inversa, care a precedat gongul Big Ben-ului de la ora 21 (20 GMT).

De la ceremonia de inchidere a lipsit regina Marii Britanii, in locul acesteia fiind prezent printul Harry. Festivitatile au fost deschise de trupele Madness, Pet Shop Boys, One Direction si Kaizer Chiefs.

Nu au lipsit George Michael, Fatboy Slim, Annie Lennox, Muse, Liam Gallagher sau Spice Girls in efectiv complet, inclusiv cu Victoria Beckham, sotia fotbalistului britanic David Beckham, insa nici alte nume mari ale muzicii britanice, precum regretatii Freddie Mercury si John Lennon.

La ceremonie au participat peste 4.100 de performeri, printre care 3.500 de voluntari si 380 de elevi, potrivit Agerpres.

Drapelul Marii Britanii a fost purtat de Ben Ainslie, unul dintre cei mai medaliati sportivi la yachting, in timp ce steagul Romaniei a fost purtat de gimnasta Sandra Izbasa.

Presa britanica, entuziasmata de organizarea Jocurilor Olimpice

Succesul Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra a dovedit lumii si in special Marii Britanii ca aceasta tara mai are inca un rol de jucat pe scena internationala, insa aceasta incredere redobandita trebuie fructificata, a estimat luni presa britanica, relateaza AFP, citat de Agrepres.

"Multumim, a fost exploziv", scrie pe prima pagina Daily Telegraph, in timp ce The Guardian titreaza "La revedere Jocurilor glorioase".

Tabloidul The Sun titreaza cu litere ingrosate: "Marea Britanie, visul, a atras intreaga lume".

"Marea Britanie a aratat lumii o fata unita si fericita, cu echipa sa multiculturala", scrie tabloidul. "Asa ca, sa fim mandri astazi. Sa fii britanic, inseamna sa fii din nou castigator", conchide ziarul.

Times scrie: "Jocurile Olimpice au fost o demonstratie extraordinara de competenta, de creativitate, atletism si fair-play sportiv".

"Ce finala!" scrie la randul sau cotidianul Daily Mail, referindu-se la inchiderea Jocurilor Olimpice, "este seara in care Marea Britanie a castigat medalia de aur la excentricitate", subliniaza publicatia.

Topul tarilor medaliate

SUA este tara cu cele mai multe medalii la Olimpiada de la Londra din 2012, fiind urmata de China si de Marea Britanie.

Romania ocupa locul 27 in topul tarilor cu cele mai multe premii, tara noastra obtinand doua medalii de aur, cinci medalii de argint si doua de bronz, scrie Ziare.com

1. SUA - 104 medalii (46 aur, 29 argint, 29 bronz)

2. China - 87 medalii (38, 27, 22)

3. Marea Britanie - 65 medalii (29, 17, 19)

4. Rusia - 82 medalii (24, 25. 33)

5. Coreea de Sud - 28 medalii (13, 8, 7)

6. Germania - 44 medalii (11, 19, 14)

7. Franta - 34 medalii (11, 11, 12)

8. Italia - 28 medalii (8, 9, 11)

9. Ungaria - 17 medalii (8, 4, 5)

10. Australia - 35 medalii (7, 16, 12)

JO 2012: Marea Britanie va investi 160 milioane pe an in sport

Guvernul britanic a anuntat ca va mentine o subventie anuala de circa 160 milioane de euro pentru sportul din aceasta tara in urmatorii patru ani, pe fondul rezultatelor obtinute de delegatia Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Londra.

Jocurile Olimpice s-au incheiat. Cum se va transforma arena de la Londra

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocurile Olimpice final, #festivitate inchidere JO Londra, #Olimpiada Londra medalii Romania , #Medalii Jocuri Olimpice