Romania, locul 13 in topul tarilor cu cele mai multe medalii. Guvernul pregateste recompensele

Miercuri, 01 August 2012, ora 18:01
3054 citiri
Romania, locul 13 in topul tarilor cu cele mai multe medalii. Guvernul pregateste recompensele

Romania a obtinut, pana in prezent, cinci medalii la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, pozitionand tara noastra pe locul al 13-lea in topul tarilor cu cele mai multe medalii.

Datorita rezultatelor obtinute de Alina Dumitru (judo - medalie de argint), Corina Caprioriu (judo- medalie de argint), Alin Moldoveanu (tir - medalie de aur), Razvan Constantin Martin (haltere - medalie de bronz) si de echipa feminina de gimnastica (medalie de bronz), Romania ocupa locul 13.

Pe primul loc in clasamentul tarilor cu cele mai multe medalii se gaseste China, cu 23 de medalii (13 de aur, 6 argint si 4 de bronz), urmata de SUA, cu 23 de medalii (9 aur, 8 argint, 6 bronz) si Franta, cu 11 medalii (4 aur, 3 argint, 4 bronz).

Premierul Victor Ponta i-a cerut, in cadrul sedintei de guvern de marti, ministrului de Finante, Florin Georgescu, sa pregateasca recompensele pentru sportivii romani.

"Vreau sa spun ca, in ciuda problemelor politice, administrative, ma bucur foarte tare cand aud vesti bune de la Londra. In acelasi timp, in numele ministrului de Finante, ii asigur ca toate primele vor fi la dispozitie, pentru ca incurajari au primit foarte multe sportivii nostri, recompense foarte putine sau chiar deloc.

De data asta vreau chiar sa ne tinem de cuvant si vedeti la rectificare banii pentru sportivii care iau medalii vor fi acolo in mod sigur si tin foarte mult sa ne tinem de cuvant si sa aratam ca apreciem efortul celor care ne reprezinta", a precizat Ponta.

Medaliatii Romaniei vor fi recompensati generos de stat. Medalia de aur este premiata de stat cu 100.000 de euro. Tara noastra ocupa locul al 11-lea in clasamentul celor mai generoase state, fiind devansata de state ca: Azerbaidjan (640.000 de euro), Singapore (575.000 de euro) sau Taiwan (328.000 de euro).

Topul celor mai darnice tari la Jocurile Olimpice: Romania e in varf

Miercuri mai are loc, incepand cu ora 18.30 finala la gimnastica masculina la individual compus. Romania trebuia sa fie reprezentata de Flavius Koczi care a anuntat, insa, ca se retrage din competitie considerand ca nu are sanse la medalie, scrie Ziare.com.

#Jocurile Olimpice Romania, #premii Romania JO, #medalii Romania Jocurile Olimpice , #Sportivi romani Olimpiada