Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume a fost inaugurat la Soci

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 09:57
1392 citiri
Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume a fost inaugurat la Soci

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, de 439 de metri, se gaseste la Soci, in Parcul National al acestei statiuni din Rusia, care a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna din acest an.

La prima vedere, podul - care se afla la o inaltime de peste 200 de metri si are un design futurist - parca pluteste in aer. Constructia este sustinuta de opt cabluri metalice puternice, cu diametru de 52 de milimetri, care suporta cate 300 de tone fiecare. S-au utilizat in total 740 de tone de metal si 2.000 de metri cubi de beton.

Realizarea podului a durat cinci ani, dintre care doi pentru constructie. Structura este proiectata sa reziste la un cutremur de 9 grade si suporta prezenta simultana a 30.000 de oameni, informeaza ITAR-TASS.

Podul permite nu doar o spectaculoasa plimbare deasupra unui defileu de munte - cu vedere spre sunt masivul Caucaz, intr-o parte si spre litoralul Marii Negre in cealalta - ci si posibilitatea de a practica un sport extrem, bungee jumping. Deocamdata, saltul este de 69 de metri. O noua platforma pentru sarituri de 207 metri urmeaza sa fie inaugurata oficial in luna octombrie.

Proiectul a fost realizat de o echipa ruso-neo-zeelandeza, in care un rol deosebit a fost jucat de neo-zeelandezul Alan John Hackett si firma care ii poarta numele, specializata in instalatii pentru bungee jumping.

#pod pietonal suspendat, #constructie pod suspendat Soci, #proiect pod pietonal Soci , #Stiri Jocurile Olimpice