Deschidere inedita pentru Jocurile Olimpice 2012: Big Ben va da tonul

Joi, 26 Iulie 2012, ora 11:23
1440 citiri
Deschidere inedita pentru Jocurile Olimpice 2012: Big Ben va da tonul

Toate clopotele din Regatul Unit, in frunte cu celebrul Big Ben, vor rasuna cu toata forta timp de trei minute vineri, incepand de la ora 8.12 locala (10.12 la Bucuresti), pentru a celebra deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra.

Numeroase bisericii, institutii, cladiri ale Royal Navy, toti britanicii detinatori de clopotei si ciclisti echipati cu asemenea obiecte sunt invitati sa se alature acestui concert. Initiatorul acestei manifestari sonore, artistul si muzicianul Martin Greed, laureat al Turner Prize, a botezat initiativa "Work nr. 1197".

Este nevoie de o autorizatie speciala pentru a alatura acestei manifestari si Big Ben, imensul clopot de peste 13 tone suspendat in turnul ceasului aflat deasupra Parlamentului, de la Westminster. Ultima derogare a fost acum 60 de ani. Circumstantele erau cu totul altele, intrucat era vorba de un doliu national, la ceremoniile legate de decesul lui George VI, tatal reginei Elizabeta a II-a.

Jocurile Olimpice, a 26-a editie a celei de-a XXX-a Olimpiade, vor fi declarate deschise oficial vineri seara de catre regina, intr-o ceremonie pe stadionul olimpic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jocurile olimpice 2012, #Jocurile Olimpice Londra, #deschidere Jocurile Olimpice 2012, #Big Ben Jocurile Olimpice, #clopote Jocurile Olimpice , #Stiri Jocurile Olimpice