JO 2012: Politia britanica investigheaza vanzarea de bilete pe piata neagra

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 09:59
1313 citiri
JO 2012: Politia britanica investigheaza vanzarea de bilete pe piata neagra

Politia britanica a lansat o ancheta privind vanzarea de bilete pe piata neagra pentru intrarea la Jocurile Olimpice de la Londra, prin intermediul a trei agenti oficiali, relateaza Sunday Times.

Potrivit publicatiei respective, Scotland Yard-ul a deschis o ancheta dupa ce publicatia a dezvaluit, pe baza de probe, ca responsabili ai Jocurilor Olimpice si agenti "au fost filmati in secret in timp ce vindeau mii de bilete bine plasate, avand pana la 10 ori valoarea lor initiala", adauga duminica AFP.

Anchetatori din cadrul "Operatiunii Podium", creata pentru a combate frauda cu bilete de intrare la Jocuri, au declansat ancheta, saptamana trecuta, dupa ce au examinat timp de peste 20 de ore inregistrari video furnizate de ziar, precizeaza Sunday Times.

Anchetatorii intentioneaza sa interogheze agenti care reprezinta comitetele olimpice din China, Serbia si Lituania si ar putea sa efectueze mai multe arestari in timpul Jocurilor, a indicat Sunday Times. Potrivit sursei citate, Comitetul International Olimpic (CIO) a examinat aceleasi marturii si a suspendat procesul de vanzare a biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarna ce vor avea loc la Soci, in 2014, in Rusia.

Potrivit ziarului, ancheta in curs vizeaza acte de coruptie in randul unor oficiali si agenti din cel putin 54 de tari. Cinci persoane suspecte, intre care un german si o femeie din Slovacia, au fost inculpati pentru revanzarea frauduloasa a biletelor inainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor ce a avut loc vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocurile Olimpice Londra bilete false, #cercetari bilete false Jocurile Olimpice Londra, #bilete JO Londra , #Stiri Jocurile Olimpice