Jocurile Olimpice 2012: Reprezentantii familiilor regale, competitori in intreceri

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 16:57
2276 citiri
Jocurile Olimpice 2012: Reprezentantii familiilor regale, competitori in intreceri

Zara Phillips, nepoata Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care participa la concursul olimpic de echitatie, este cel mai recent exemplu, din lunga lista de sportivi care provin din familiile regale si se regasesc in listele de concurs ale Olimpiadelor.

Zara Phillips, 31 de ani, o urmeaza pe mama sa, printesa Ana, care a fost prezenta la Olimpiada de la Montreal din 1976, tot la echitatie. Ea a ocupat atunci locul 24 in clasamentul individual si pozitia nr.9 cu echipa britanica.

De remarcat ca suntem in fata debutului la JO, pentru Zara Phillips, pentru ca a ratat turneul olimpic din 2008, de la Beijing, dupa accidentarea calului sau, Toytown.

In alta ordine de idei, capitanul Mark Phillips, tatal Zarei, a luat o medalie de aur cu echipa la Munchen, in 1972, si apoi un una de argint 16 ani mai tarziu, la Seul.

Dupa cum comenteaza AFP pentru componentii familiei regale britanice este important sa participa la un asemenea eveniment sportiv mondial.

Reprezentanti ai familiilor regale din Grecia si Spania au avut fost si ei animati de spiritul olimpiadelor. Constantin al II-a al Greciei a fost la JO de la Roma, editia, 1960, in timp Regele Juan Carlos al Spaniei a fost la JO din Germania, editia 1972. Tot asa s-a manifestat si familia regala din Norvegia.

O analiza a disciplinelor sportive preferate de familiile regale arata ca echitatia este pe prima pozitie.

Printul Frederic al Prusiei, a obtinut sub culorile Germaniei, medalia de argint tot la echtatie, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1912.

Iata si alte exemple de pe aceasta lista: Printesa Nathalie a Danemarcei a fost la Olimpiada de la Beijing, unde a obntinut bronzul, pe echipe, la dresaj. Printesa Haya a Iordaniei a fost portdrapel la JO de la Sydney, editia 2000, si concurenta la echitatie.

la JO 2012, Zara Phillips a ocupat locul 10 in clasamentul provizoriu, cu 46,10 puncte, High Kingdom, dar acest lucru a permis Marii Britanii sa urce pe locul 3 in ierarhia pe echipe, dupa Australia si Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocurile Olimpice reprezentanti familie regala, #JO 2012 familia regala, #Jocurile Olimpice 2012 Londra , #Stiri Jocurile Olimpice