Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, amenintate de cele doua atentate teroriste din Rusia

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 07:15
1749 citiri
Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci, amenintate de cele doua atentate teroriste din Rusia

Statele Unite au declarat luni ca doresc o "cooperare mai stransa" cu Moscova pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci /Rusia/ in februarie, dupa doua atentate mortale cu bomba in orasul Volgograd.

"Guvernul Statelor Unite a propus guvernului rus un suport complet pentru pregatirile de securitate in vederea Jocurilor Olimpice de la Soci, iar noi am saluta o cooperare mai stransa in beneficiul sigurantei sportivilor, spectatorilor si altor participanti", a explicat purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate /NSC/, Caitlin Hayden, citata de AP si AFP.

Dna Hayden a declarat de asemenea ca "Statele Unite condamna atentatele teroriste care au lovit orasul rus Volgograd si adreseaza sincere condoleante familiilor victimelor".

Cel putin 14 persoane au fost ucise luni intr-un atentat comis de un kamikaze intr-un troleibuz la Volgograd, fostul Stalingrad, in ziua urmatoare unui atentat sinucigas cu bomba ce a ucis 17 persoane in gara centrala a acestui orasul de pe Volga, situat la aproximativ 1.000 de km de Moscova si la aceeasi distanta de Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna de la 7 la 23 februarie.

"Statele Unite sunt solidare cu rusii in fata terorismului", a adaugat purtatorul de cuvant al NSC, cabinetul de politica externa al presedintelui american Barack Obama.

La randul sau, Departamentul de Stat a cerut cetatenilor americani care intentioneaza sa se duca la Soci sa dea dovada de vigilenta.

Ei "trebuie sa ramana tot timpul in alerta cu privire la securitatea lor personala", a declarat purtatorul de cuvant adjunct al diplomatiei, Marie Harf.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cooperare atiterorism, #SUA terorism, #atac cu bomba , #Stiri Jocurile Olimpice