Jocurile Olimpice: Michelle Obama va conduce delegatia americana la Londra

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 09:00
1416 citiri
Jocurile Olimpice: Michelle Obama va conduce delegatia americana la Londra

Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii Michelle Obama va conduce in aceasta vara delegatia americana la Jocurile Olimpice de la Londra, care o va cuprinde si pe jucatoarea de fotbal Brandi Chastain, celebra pentru ca si-a scos tricoul la Mondialul 1999, a anuntat vineri Casa Alba.

"In aceasta vara, voi incuraja echipa americana la Jocurile Olimpice de la Londra cu acest eminent grup de campioni care reprezinta ceea ce tara noastra face cel mai bine", a declarat sotia presedintelui Barack Obama intr-un comunicat.

"Sportivii olimpici si paralimpici sunt veritabili eroi americani moderni si constituie un exemplu pentru noi toti, in special pentru cei tineri", a adaugat ea.

Brandi Chastain, dubla medaliata cu aur, s-a remarcat in finala Cupei Mondiale de fotbal feminin din 1999 cand si-a ridicat tricoul, lasand sa se vada o bustiera de sport, dupa ce a marcat golul victoriei.

Din delegatia americana mai face parte atletul paralimpic Gabriel Diaz de Leon, campion la aruncarea sulitei, a discului si a greutatii, si inotatoarea Summer Sanders, cvadrupla medaliata la Jocurile Olimpice, dintre care 2 medalii de aur in 1992 la Barcelona.

Gimnasta Dominique Dawes, medaliata cu aur in 1996 si actuala copresedinta a Consiliului prezidential pentru sport si alimentatie, si ambasadorul american la Londra, Louis Susman, vor fi si ei prezenti, la fel ca si starul NBA Grant Hill.

Doamna Obama a indicat ca va profita de Jocurile Olimpice pentru a promova campania "Let's Move", care militeaza pentru o alimentatie mai sanatoasa si pentru sport.

"Aceasta delegatia va contribui la initirea unei generatii de tineri cu spirit olimpic, incitarea lor sa devina activi si sa manance sanatos, ceea ce le va permit sa-si atinga din plin potentialul si sa-si implineasca visurile", a spus Michelle Obama.

In mod traditional in Statele Unite, Primele doamne conduc delegatiile olimpice. A fost cazul la Jocurile Olimpice de iarna de la Torino (Italia), in 2006, pentru Laura Bush, si la Lillehammer, in Norvegia (1994), pentru Hillary Clinton.

#Michelle Obama Jocurile Olimpice, #Obama Jocurile Olimpice Londra, #delegatie americana Jocuri Olimpice, #sportivi americani Jocurile Olimpice , #Stiri Jocurile Olimpice