Rusia a interzis orice lichide la bordul avioanelor, inaintea Jocurilor Olimpice

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 13:50
1395 citiri
Rusia a interzis orice lichide la bordul avioanelor, inaintea Jocurilor Olimpice

Autoritatile ruse au interzis aducerea oricarui fel de lichide la bordul avioanelor de linie, inclusiv in cele mai mici cantitati, cu o luna inainte de Jocurile Olimpice (JO) de Iarna de la Soci, in urma unor atentate sangeroase, potrivit serviciilor aeroportuare.

Noile reguli interzic in cabina "orice lichide, inclusiv produse de igiena, cosmetice, medicamente, aerosoli si geluri, in orice cantitate", se arata intr-un comunicat accesibil miercuri pe site-ul Aeroportului Seremetievo din Moscova.

Acest comunicat nu precizeaza pentru cat timp sunt adoptate aceste masuri de securitate sporite, iar presa a anuntat ca sunt in vigoare timp de doua luni, pana dupa Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci (sud), prevazute in perioada 7-23 februarie, urmate de Jocurile Paralimpice, in perioada 7-16 martie.

Regulile in vigoare pana in prezent interziceau aducerea la bord a unor cantitati mai mari de 100 de mililitri de lichide.

Miercuri, o zi libera in Rusia, nu a fost posibila, imediat, obtinerea unor precizari.

Potrivit agentiei publice RIA Novosti, aceste noi restrictii au fost adoptate de catre Agentia rusa a Aviatiei Civile Rosaviatia.

Mai multe publicatii ruse au anuntat aplicarea acestor noi reguli pe aeroporturile de la Moscova.

O jurnalista de la postul de radio Ecoul Moscovei a fost impiedicata sa urce la bord cu picaturi nazale.

Potrivit altor publicatii, sunt prevazute, totusi, exceptii in cazul medicamentelor, cu conditia prezentarii unei prescriptii medicale.

Un dispozitiv de securitate sporita a intrat in vigoare marti, in Rusia, prin punerea in aplicare a unui decret emis de presedintele rus Vladimir Putin, odata cu apropierea JO de la Soci, in sudul tarii.

Aceste masuri exceptionale de securitate au fost decise de mai mult timp, cu scopul de a combate amenintarea unor atentate. Liderul rebeliunii islamiste din Caucaz, Doku Umarov, a indemnat in iulie la impiedicarea desfasurarii Jocurilor Olimpice la Soci "prin toate mijloacele".

Temeri privind lansarea de catre islamisti a unor atacuri in timpul JO au fost sporite de doua atentate sinucigase nerevendicate, atribuite unor kamikaze, soldate in total cu 34 de morti, comise pe 29 si 30 decembrie la Volgograd, un oras in sudul Rusiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bord avioane linie, #Jocurile Olimpice Soci, #Jocurile Olimpice 2014 , #Stiri Jocurile Olimpice