Secretarul general al ONU va purta flacara olimpica joi, la Londra

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 10:46
1094 citiri
Secretarul general al ONU va purta flacara olimpica joi, la Londra

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, va purta flacara olimpica joi, in ajunul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Londra, a anuntat marti adjunctul purtatorului de cuvant al Natiunilor Unite, Eduardo del Buey.

Ban Ki-moon va purta torta in fata abatiei Westminster din Londra, in prezenta presedintelui Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a precizat Del Buey.

"Este o onoare pentru un secretar general, care crede ferm in virtutile sportului pentru dezvoltare si pace", a adaugat el.

Cu aceasta ocazie, secretarul general al ONU va intalni conducatori ai lumii sositi la Londra pentru ceremonia de deschidere de vineri.

In total, 8.000 de persoane de toate originile si varstele participa la uriasul traseu al flacarii spre stadionul olimpic.

Jocurile Olimpice 2012: Ce pret trebuie sa plateasca Londra?

Fosta gimnasta Nadia Comaneci a purtat, sambata, torta olimpica, in prima zi a periplului londonez inaintea Jocurilor Olimpice.

Nadia Comaneci a fost precedata in "drumul tortei" de unul dintre cei mai mari atleti ai englezilor, in ultimii 20 de ani, Phillips Idowu, si urmata de John Amaechi, unul dintre cei mai buni jucatori de baschet din istoria Marii Britanii.

Flacara olimpica a sosit la Londra vineri si a petrecut noaptea in Turnul Londrei, alaturi de medaliile olimpice si de bijuteriile coroanei britanice.

Jocurile Olimpice de la Londra debuteaza joi, cu primele partide de fotbal, urmand ca ceremonia de deschidere sa fie programata vineri.

Programul complet al transimisiunilor TV de la Jocurile Olimpice.

#Ban Ki moon flacara olimpica, #Jocurile Olimpice deschidere, #Jocurile Olimpice torta olimpica , #Stiri Jocurile Olimpice