Rata de succes a afacerilor in franciza derulate in Romania a fost de 89% anul trecut

Marti, 20 Februarie 2007, ora 12:22
1138 citiri

Rata de succes a afacerilor in sistem franciza derulate anul trecut in Romania a fost de 89%, rata intalnita si in celelalte tari din Comunitatea Europeana, a declarat directorul Asociatiei Retelelor de Franciza din Romania, Razvan Blid.

"Rata de succes se refera la afacerile in franciza care raman deschise si peste cel putin trei ani de la lansare. Din aceasta perspectiva, procentul de 89% situeaza Romania la acelasi nivel cu celelalte tari din Comunitatea Europeana", a precizat Razvan Blid.

Retelele de franciza din Romania au obtinut in 2006 o cifra de afaceri de peste un miliard de euro, in crestere cu 12% fata de 2005 cand cifra de afaceri a fost de 890 milioane euro, potrivit lui Razvan Blid.

Cifra de afaceri a fost realizata de 285 de marci prezente in Romania, 65% din aceasta cifra fiind generata in Bucuresti. Pentru 2007, cifra de afaceri e estimata sa depaseasca 1,5 miliarde euro, a mai spus Blid.

In prezent, in Romania sunt 900 de achizitori de francize, in timp ce Ungaria are peste 400 de modele de franciza, iar Franta are peste 900.000 de francizati.

In acest moment 47 de marci romanesti vand francize, iar sase dintre ele s-au dezvoltat regional si functioneaza peste hotare, iar printre ele se numara Romstal, Mobexpert, Jolidon si Leonardo. Doi dintre marii francizori care vor intra in Romania in acest an sunt Ikea si Starbucks.

Razvan Blid a precizat ca, in Romania, pretul mediu pentru achizitionarea unei francize, cuprinzand atat taxa de intrare in franciza, cat si investitia ulterioara, este in jurul a 100.000 - 150.000 euro. Cele mai ieftine francize sunt oferite de Fornetti, in jur de 7.000 euro, iar cea mai scumpa e Zara, cu o taxa de intrare de un milion de euro.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...