Cel mai mare proprietar de hoteluri: Sunt pe zero la lichiditati

Miercuri, 12 August 2009, ora 09:00
1558 citiri
Cel mai mare proprietar de hoteluri: Sunt pe zero la lichiditati

Josef Goschy, care controleaza 25 de hoteluri pe piata romaneasca, spune ca pana acum nu a reusit sa vanda niciuna dintre cele sase proprietati scoase la vanzare de la inceputul anului si care ar fi trebuit sa ii aduca 25 de milioane de euro.

"Sunt pe zero cand vine vorba de cash. Cu toate acestea nu am concediat niciunul din cei 1.000 de salariati pe care ii am in hoteluri.

Probabil ca dupa terminarea acestui sezon de vara, voi lua decizia de a desfiinta cateva posturi", a sustinut Josef Goschy, proprietarul grupului Unita Turism.

Omul de afaceri, care controleaza unitati hoteliere ce au generat 15 milioane de euro anul trecut, spune ca nu a demarat niciun proiect de investitii din lipsa banilor.

"Se pare ca aceasta nu este o perioada de vanzare, ar putea fi insa o perioada de cumparare pentru cei care au bani.

Din toate activele pe care le-am pus in vanzare de la inceputul anului, vreau sa vand macar unul ca sa ma refac financiar". Mai multi antreprenori au scos la vanzare, din lipsa de lichiditati, peste 20 de unitati hoteliere, evaluate la 80 de milioane de euro. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#hotel, #investitii, #lichiditati, #proiect , #stiri Josef Goschy