Banca JP Morgan, anchetata pentru ca a angajat "pilele" unor functionari chinezi

Duminica, 18 August 2013, ora 11:37
1340 citiri
Banca JP Morgan, anchetata pentru ca a angajat "pilele" unor functionari chinezi

Autoritatile americane au deschis o ancheta in cazul bancii americane JP Morgan Chase, suspectata ca ar fi angajat copii ai unor functionari chinezi influenti pentru a castiga contracte in China, a relatat sambata cotidianul american New York Times.

Potrivit cotidianului care citeaza un document confidential al guvernului american, unitatea anti-coruptie din cadrul Securities and Exchange Commission (SEC), organism american responsabil cu reglementarea pietei financiare din SUA, a deschis o ancheta pentru a verifica acuzatiile.

New York Times mentioneaza ca exemplu recrutarea de catre banca a fiului lui Tang Shuangning, presedintele conglomeratului financiar de stat China Everbright Group.

Contracte primite dupa "angajari-cheie"

JP Morgan a castigat o serie de contracte cu China Everbright dupa ce l-a angajat pe fiul presedintelui grupului, Tang Xiaoning, scrie ziarul american.

Publicatia sustine totodata ca filiala din Hong Kong a JP Morgan a recrutat-o pe fiica unui inalt responsabil de la Caile Ferate din China, arestat ulterior intr-un scandal de coruptie, potrivit documentului confidential.

Dupa listarea la bursa, JP Morgan a obtinut miliarde

Angajarea fiicei inaltului functionar a survenit in timp ce grupul Cailor Ferate din China solicitase JP Morgan sa-l consilieze in vederea intrarii pe bursa. Ulterior, in urma intrarii pe bursa in 2007, grupul a obtinut nu mai putin de cinci miliarde de dolari.

New York Times subliniaza insa ca documentul nu releva nicio legatura directa intre politica de recrutare a bancii si contractele pe care le-a obtinut. De asemenea, nu exista niciun indiciu ca persoanele recrutate nu posedau calificarile necesare, iar in acest stadiu banca nu este acuzata de nicio neregula, adauga publicatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#JPMorgan banci internationala, #JPMorgan copii chinezi, #angajari JPMorgan , #Management