Bursele, influentate de anuntul S&P

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 12:34
1412 citiri
Bursele, influentate de anuntul S&P

Anuntul Standard&Poor's privitor la perspectiva negativa ratingului suveran al Statelor Unite a afectat bursa de pe Wall Street, fiind inregistrate scaderi importante si pe pietele europene si asiatice, conform NewsIn.

Bursele europene au dat, marti dimineata, semne slabe de revenire, dupa scaderea inregistrata luni, indicele FTSE 100 al Bursei din Londra crescand cu 0,5%, indicele DAX, al Bursei din Frankfurt urcand cu 0,3%, iar indicele CAC-40, al Bursei de la Paris castigand 0,5%, potrivit Wall Street Journal. Aceste cresteri nu garanteaza insa o revenire rapida, in cursul zilei de azi, comenteaza analistii citati de WSJ.

Bursele asiatice au resimtit marti socul anuntului Standard & Poor's, indicele japonez Nikkei, scazand cu 1,1%, in timp ce indicele australian S&P/ASX 200 a coborat cu 1,3%, iar indicele sud-coreean Kospi Composite a pierdut 1,9%. Principalul indice al Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a pierdut 1,3% iar indicele indian Sensex a scazut cu 0,5%.

Bursa de la Paris a inchis luni in scadere cu 2,35%, cea de la Frankfurt a pierdut 2,11% iar Bursa de la Londra a coborat cu 2,10%, relateaza Les Echos. Peste Ocean, cei mai importanti indici au fost si ei afectati, Dow Jones a scazut cu 1,74%, S&P 500 a pierdut 1,1% iar Nasdaq, 1,06%.

Anuntul S & P repune pe tapet ideea ca SUA sunt prea mari pentru a fi atacate, iar pietele internationale resimt din plin posibilitatea aplicarii in Statele Unite a unor politici fiscale restrictive, care ar afecta cresterea economica, comenteaza analistii citati de Les Echos.

Totodata, titlurile Bank of America Merrill Lynch au pierdut luni 3,12%, iar actiunile JPMorgan Chase au scazut cu 2,07%. In ansamblu, perspectiva negativa a ratingului SUA a provocat reticenta fata de activele riscante si o reorientare catre instrumentele de refugiu: aurul, yenul, francul elvetian si titlurile de stat germane. Un alt semn de tensiune perceput in piete a fost cresterea brusca a "indicelui de frica" VIX, care masoara volatilitatea S & P 500. Acesta a crescut luni cu 17%, la aproape 18 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anuntul s&p, #ratingul sua, #scaderea bursei, #wall street, #bursele europene, #bursele asiatice, #actiuni, #jp morgan , #stiri JP Morgan