Contraoferta pentru salvarea Chrysler

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 14:41
1480 citiri
Contraoferta pentru salvarea Chrysler

Creditorii companiei Chrysler vor sa lanseze saptamana aceasta o contraoferta Trezoreriei Statelor Unite, in care ar putea cere o participatie in compania ce va rezulta din constructorul american si partenerul sau potential, Fiat, in schimbul unor concesii, scrie Reuters.

Surse apropiate discutiilor anuntasera pe 3 aprilie ca grupurile care au oferit un imprumut de 7 miliarde dolari, printre care si JP Morgan Chase & Co, Citigroup Inc, Goldman Sachs Group Inc si Morgan Stanley, se afla in discutii cu oficialii guvernamentali pentru reducerea datoriilor Chrysler, schimbandu-le pe acestea in capital, datorii noi sau o suma mai mica in numerar.

Guvernul a sugerat o reducere cu cel mult 6 miliarde dolari a datoriilor constructorului auto, a declarat pentru Reuters la acea data o persoana apropiata discutiilor.

Duminica, creditori au primit intre 20 si 30 de pagini de date si modele financiare din partea Trezoreriei, potrivit unor rapoarte publicate luni in cotidianul financiar Wall Street Journal.

Aceste documente reprezinta presupunerile guvernului asupra structurii de cost a Chrysler, rezultatele operationale interne, informatii asupra noilor contracte cu sindicatele si detalii asupra contributiei Fiat pentru crearea unei companii cu capital mixt, conform datelor de pe pagina de internet a cotidianului.

Compania italiana Fiat si Chrysler incearca sa finalizeze un parteneriat pana la finalul lui aprilie, care i-ar permite constructorului american sa evite falimentul.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#chrysler, # fiat, # participatie, # american , #stiri JP Morgan