EFG Eurobank a plasat obligatiuni de 500 milioane euro

Luni, 18 Mai 2009, ora 17:11
1267 citiri
EFG Eurobank a plasat obligatiuni de 500 milioane euro

EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a plasat joi obligatiuni negarantate de guvernul grec de 500 milioane euro la peste 80 de investitori eleni si straini, la o rata fixa a cuponului de 4,25% pe an si cu scadenta la 2 ani, a anuntat, luni, Bancpost intr-un comunicat, citat de NewsIn.

Obligatiunile au fost suprasubscrise de aproape 1,8 ori si au fost emise de EFG Hellas PLC, o subsidiara a Eurobank EFG. Titlurile sunt garantate de Eurobank EFG si sunt listate la bursa din Luxemburg.

"Titlurile sunt emise in cadrul Programului EMTN in scopul atragerii de fonduri pe termen mediu destinate obiectivelor de finantare generala ale bancii. Aceasta este prima emisiune de obligatiuni a unei banci grecesti pe piata de capital internationala de la debutul crizei, in luna august 2007", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, principalii aranjori ai tranzactiei sunt BNP Paribas, EFG Eurobank Ergasias, ING, JP Morgan si Unicredit Group (HVB).

"Este de asteptat ca emisiunea sa deschida calea pentru initiative similare realizate de alte banci grecesti, esentiale pentru functionarea normala a sistemului bancar din Grecia", se mai arata in comunicat.

Ratingurile datoriei pe termen lung acordate Eurobank EFG sunt A1 (Moody's), BBB+ (Standard and Poor's) si A- din partea Fitch.

EFG Eurobank este prezenta pe piata din Romania, prin Bancpost, EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si EFG Eurolife Asigurari de Viata.

EFG Eurobank a obtinut anul trecut din afacerile din Romania un profit net de 27,3 milioane euro, in scadere cu 5,86% fata de anul precedent, iar valoarea totala a activelor a avansat la 6,02 miliarde euro, de la 4,8 miliarde in 2007.

Nivelul creditelor a crescut cu 27,5%, la 3,95 miliarde euro, de la 3,1 miliarde euro in anul precedent, in timp ce depozitele au sporit intr-un ritm mult mai sustinut, de 72,6% fata de 2007, de la 1,4 miliarde euro la 2,42 miliarde euro.

Reteaua EFG Eurobank din Romania s-a extins in 2008 la 293 de unitati, de la 237 in anul precedent. 

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#depozite, #finantare, #investitori, #obligatiuni, #profit , #stiri JP Morgan