Hackerii care au atacat JP Morgan au vizat si alte institutii financiare

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 16:00
1602 citiri
Hackerii care au atacat JP Morgan au vizat si alte institutii financiare
Sursa foto: Reuters

Hackerii care s-au infiltrat in reteaua de calculatoare a JP Morgan la inceputul anului, au incercat sa obtina date si de la alte institutii financiare, informeaza Wall Street Journal, citand surse apropiate investigatiei.

Sursele citate au precizat si ca oficialii federali au cerut infotmatii mai multor institutii financiare, luna trecuta, privind posibile atacuri cibernetice, scrie cotidianul, citat de Reuters.

Mai multe institutii financiare au afirmat ca au identificat un trafic de pe adrese suspecte, care au legaturi cu hackerii ce au atacat JP Morgan, insa au precizat ca nu cred ca propriile sisteme au fost accesate neautorizat.

Totusi, inca nu este clar daca hackerii au obtinut acces la sistemele institutiilor financiare americane, au precizat oficialii federali citati de Wall Street Journal. De asemenea, nu este clar nici care dintre aceste institutii financiare au fost tintite prin acest atac cibernetic.

Un server al JP Morgan a fost spart in vara acestui an de hackeri prin intermediul unei parole a unui angajat al bancii, acestia accesand datele a 76 de milioane de familii si a 7 milioane de companii mici. Atacul impotriva JPMorgan, investigat de FBI si alte agentii, a inceput in luna iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#JP Morgan hackeri, #atac cibernetic banca , #stiri JP Morgan