JP Morgan: Economia SUA isi reia cresterea

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 09:54
1285 citiri
JP Morgan: Economia SUA isi reia cresterea

Exista semne ca situatia economiei SUA s-ar putea imbunatati, in cea de-a doua parte a anului, a declarat Jes Staley, seful departamentului de banking de la JP Morgan.

"Daca va exista o usrpriza placuta in acest an, va fi aceea ca economia SUA isi reia cresterea economica. Marile corporatii si-au regasit echilibrul, au o multime de bani in bilanturi", a precizat economistul JP Morgan, adaugand faptul ca imprumuturile micilor afaceri la JP Morgan au crescut cu 70% fata de acum un an.

Potrivit acestuia, intreprinderile mici au inceput sa se imprumute in mod semnificativ, pentru prima data in ultimii ani.

In ceea ce priveste consumatorul, situatia lui financiara devine din ce in ce mai buna, spune economistul, citand date ale bancii care urmaresc nivelul datoriei fata de venitul disponibil.

"Din moment ce s-a reinstaurat sentimentul de incredere, consumatorul este gata sa inceapa sa cheltuiasca din nou. Exista o multime de factori care pot readuce increderea pe piata", a mai precizat economistul JP Morgan.

Cu toate acestea, Staley a precizat ca veniturile bancii de investitii in cel de-al treilea trimestru insumeaza aproximativ 1 miliard de dolari.

Potrivit acestuia, criza datoriilor din Europa a zguduit pietele, dar JP Morgan nu a avut probleme serioase in ceea ce priveste expunerea. "Expunerea noastra la criza datoriilor din Europa este foarte usor de gestionat. Vrem sa stam conectati la tot ceea ce se intampla acolo. Europa este o piata foarte importanta pentru noi", a mai spus economistul JP Morgan.

#jp morgan crestere economie SUA, #economie SUA crestere , #stiri JP Morgan