Ratingul OMV, confirmat de Fitch

Marti, 31 Martie 2009, ora 09:37
1335 citiri
Ratingul OMV, confirmat de Fitch

Fitch Ratings a confirmat luni ratingul 'A-' pentru creditele pe termen lung in valuta ale companiei austriece de petrol si gaze OMV, dupa ce aceasta a vandut participatia de 21,2% detinuta in rivala ungara Mol catre Surgutneftegas, arata un comunicat al agentiei de evaluare. 

Fitch arata ca operatiunea va imbunatati lichiditatile OMV si va oferi fonduri suplimentare pentru investitiile de capital ale companiei, precum si pentru posibile achizitii.

Perspectiva ratingului este stabila. OMV a vandut participatia de 21,2% detinuta in rivala ungara Mol catre Surgutneftegas, a patra companie petroliera din Rusia.

Tranzactia a fost incheiata pentru 1,4 miliarde euro. OMV a vandut peste 22 de milioane de titluri ale MOL, pentru 19.212 forinti/actiune. Vanzarea actiunilor a fost intermediata de banca de investitii JP Morgan. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#detinere, #fitch, #gaze, #mol, #petrol, #vanzare , #stiri JP Morgan