RBS da asigurari ca va acorda cele mai mici prime posibile

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 16:35
1083 citiri
RBS da asigurari ca va acorda cele mai mici prime posibile

Directorul general al bancii britanice Royal Bank of Scotland (RBS), la care statul a devenit actionar majoritar in urma crizei financiare, a dat marti asigurari ca RBS va acorda cele mai mici bonusuri pe care si le poate permite, dar ca nu va putea renunta complet la ele, scrie AFP, citat de NewsIn.

"Nu vom varsa niciun ban mai mult decat este necesar", a declarat directorul general al RBS, Stephen Hester, in timpul unei audieri in fata comisiei de finante a Parlamentului britanic, dar a refuzat sa prezinte vreo estimare despre bonusurile care ar putea fi acordate de RBS in acest an.

Suma exacta va fi publicata la finalul lunii februarie, a precizat el.

"Este datoria mea sa apar interesul actionarilor si sa ofer cel mai mic volum al primelor pe care grupul si-l poate permite pentru a motiva salariatii", a spus Hester.

Totodata, directorul RBS a explicat ca banca este "prizoniera pietei" si nu poate sa-si priveze complet angajatii merituosi de primele exceptionale, deoarece risca sa-i vada plecand la bancile concurente.

Politica bonusurilor a suscitat numeroase polemici in Marea Britanie, unde bancile, cu precadere cele americane Goldman Sachs si JP Morgan, par mai degraba dispuse sa achite taxa de 50% pe totalul bonusurilor - masura ce a fost anuntata in decembrie de guvern - decat sa reduca sumele consacrate acestora.

RBS este detinuta in proportie de 70% de statul britanic din toamna 2008, insa participatia va urca la 84% odata cu aderarea bancii la schema guvernamentala de protectie impotriva activelor bancare toxice.

Hester a adaugat ca restructurarea RBS, care are loc ca urmare a salvarii bancii britanice de catre stat, se va derula mai rapid decat calendarul prevazut, si a confirmat sa statul va incepe sa-si vanda participatia la capitalul grupului in urmatorii 3-4 ani.

RBS este prezenta pe piata romaneasca printr-o sucursala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rbs, # asigurari, # prime , #stiri JP Morgan