Equest a finalizat proiectul Vitantis Shopping Center, investitie de peste 70 milioane de euro

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 14:12
2183 citiri
Equest a finalizat proiectul Vitantis Shopping Center, investitie de peste 70 milioane de euro

Compania britanica Equest Balkan Properties va inaugura joi, 18 septembrie, centrul comercial Vitantis Shopping Center, investitia de peste 70 milioane euro concretizandu-se intr-un parc de retail de aproximativ 33.000 mp inchiriabili in sectorul 4 al Capitalei, au anuntat reprezentantii companiei. "Evenimentul marcheaza deschiderea Vitantis Shopping Center, in totalitatea sa. Astfel, isi deschide portile pentru public o Galerie Comerciala cu 75 de magazine si restaurante, desfasurata pe doua niveluri si un magazin de mobila de 3.000 mp, al operatorului autohton Mobila Bontas. Acestea se adauga magazinului Praktiker, hypermarketului Carrefour si retailerului de electronice si electrocasnice Technomarket, deschise in etapele anterioare ale proiectului", sustin reprezentantii companiei Cushman & Wakefield Activ Consulting, furnizorul exclusiv al serviciilor de inchiriere si managementul proprietatii pentru Vitantis Shopping Center.


Vitantis Shopping Center este localizat in sectorul 4, la intersectia Splaiul Unirii cu Soseaua Vitan - Barzesti si dispune de o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 33.000 mp. Potrivit reprezentantilor companiei, in interiorul galeriei comerciale vor fi disponibile produse de IT&C prin intermediul retailerilor Ultra Pro si MCS, bijuterii si accesorii : You & Me, Sevda, Meli Melo, Woman Instinct, Fufa, Optiplaza, produse de parfumerie si cosmetica - Ina Center, produse de marochinarie si incaltaminte: Leather Point, imbracaminte: Kenvelo, Lee Cooper, Moa si Body Talk, telefonie mobila - Germanos, Internity si Arsis, dealer Vodafone, Fonomat, dealer Orange, produse de presa si papetarie - Inmedio, articole de voiaj Mirano, produse farmaceutice de la Centrofarm, dar si decoratiuni: Bamboo, Black Sheep Home Collection.


Vitantis Shopping Center este cea mai recenta investitie a companiei britanice Equest Balkan Properties pe piata de retail din Romania. Fondul detine, de asemenea, magazinul Technomarket, divizia pentru suprafete mari a retailerului Domo la care Equest Balkan Properties este actionar majoritar. Equest Balkan Properties a achizitionat in luna decembrie a anului 2006 parcul comercial Vitantis si doua imobile de birouri din Bucuresti, pentru suma de 33,8 milioane de euro. Grupul britanic de investitii Equest Balkan Properties (EBP), listat la bursa AIM din Londra, a investit pana la sfarsitul anului trecut 116 milioane de euro in zece proprietati imobiliare pe piata locala, evaluate la 147,8 milioane de euro, se arata intr-un raport al fondului.


Cushman & Wakefield Activ Consulting este una din cele mai mari companii cu capital privat din lume, in domeniul imobiliar. Cushman & Wakefield detine 221 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati. Biroul din Romania a fost deschis in ianuarie 2007 prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care se colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting, care a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 4,5 milioane euro, depasind cu 50% estimarile din 2006 si vizeaza pentru anul acesta atingerea unei cifre de afaceri de opt milioane de euro.