Reduceri la colectiile de toamna-iarna

Marti, 08 Ianuarie 2008, ora 10:15
2869 citiri

Desi mai e o saptamana pana la inceperea sezonului oficial de solduri, comerciantii au scazut deja cu procente semnificative preturile la hainele groase.

Capitala si orasele mari se scufunda in paradisul reducerilor. Inca de dinainte de Sarbatori, magazinele au inceput sa-si atraga clientii cu afise mari pe care scria "Oferte promotionale". Toate astea pentru ca stocurile de toamna trebuie lichidate cat mai repede, astfel incat colectiile urmatoare sa-si primeasca locul pe rafturi. Iar daca nu va grabiti acum, pana la 15 ianuarie - cand este declarat deschis si din punct de vedere legal sezonul reducerilor -, riscati sa nu mai gasiti in magazine decat ramasite ale colectiei de toamna-iarna a anului trecut.

In timpul asta, marile magazine si case de moda din strainatate si-au redus preturile inca de aproximativ doua saptamani in urma.
BSB, Mango, Polo Garage, Il Passo, House of Art, Puma, Lotto, I.D. Sarrieri, Levi's, Kenvelo, Swarovsky si multe alte magazine se intrec in dimensiunea afiselor si mai ales in marimea procentului de reducere a preturilor. De la 10% pana la 70%, hainele, pantofii, accesoriile, bijuteriile, toate sunt mai ieftine si "vor afara" din magazin.

"Le mai dau si prietenelor"

Complexul comercial Unirea Shopping Center, din centrul Bucurestiului, s-a transformat intr-un musuroi de furnici harnice. Iesiti cu mic-cu mare la cumparaturi, bucurestenii, dar si oaspetii lor de peste hotare s-au grabit sa mai prinda cate ceva din marfa scoasa la pret redus.

La magazinul Fox, din Unirea, agitatia depasea media celorlalte magazine, desi procentul de reducere nu era de 100%, ci "doar" de 60 de procente. Aproape inexplicabil, toata lumea iesea din magazin cu cel putin un fular. Dar vine si explicatia, odata cu cele cinci pungute ale Alinei, o tanara de 17 ani. "Erau doar o suta cin'zeci de mii. Am luat cinci, ca sunt diferite. Le mai dau si prietenelor din ele", explica, marinimoasa, tanara.

Pentru Roxana, Andra si Irina, seara de ieri a fost una speciala: "Ne-am cheltuit in sfarsit banii de la Craciun", rad incantate fetele. "Ne-am luat tot felul de prostii. E misto ca le-am gasit mai ieftin", spune Roxana, care se mandreste cu puloverul cel nou de la Polo Garage, cumparat la jumatate de pret: 169 de lei, de la 238.

Tina!R a dat startul la reduceri si pe site. Magazinul on-line, marca Tina!R, se goleste pe zi ce trece, pe cand magazinele din oras raman la fel de pline. Avantajul tehnologiei este ca nu trebuie sa te mai calci pe bombeuri cu alte femei, ci doar sa te rogi pentru o conexiune buna la internet si ca produsul pe care ti-l doresti sa fie in stoc. Restul e la un clic distanta.

Ofertele promotionale, preludiul reducerilor

Chiar daca sezonul oficial de reduceri va incepe si la noi de saptamana viitoare, daca asteptati pana atunci, magazinele vor saraci considerabil. Si asta pentru ca firmele de imbracaminte vor cu tot dinadinsul sa "scape" de stocurile vechi.

"Speram sa terminam stocul de toamna. Am inceput cu promotii pentru acest stoc, iar pe 15 sau 16 ianuarie, nu stim inca sigur, vom avea si mai multe produse la reducere. Vom incepe cu discounturi de 50%, cu un maxim de pana la 70%", spune Irina Ivan, commercial manager pentru brandurile Mango, Castro, Promod, Jennifer si Parfois.

Daca ati asteptat tot sezonul trecut perioada preturilor scazute, acum este momentul sa cumparati acea rochie de la BSB - cu 50% mai ieftina -, acea pereche de blugi de la Levi's - unde va va costa la jumatate -, sau acea camasa de la Castro pe care vi-o doreati. Iar daca sunteti genul sportiv, Kenvelo a scazut cu 60a din pret, pe cand articolele sportive de la Puma si Lotto raman cu pretul la jumatate.

PENTRU COMERCIANTI

Promotiile, mai avantajoase

Legislatia obliga comerciantii sa practice preturi mai mici doar in perioada de reduceri legale, respectiv de la 15 ianuarie pana pe 15 aprilie - pentru sezonul de iarna, si de la 1 august pana pe 31 octombrie - pentru sezonul de vara. In restul intervalului, daca vor sa micsoreze preturile, comerciantii trebuie sa anunte primaria de care apartin si sa nu foloseasca termenul de "reduceri", ci pe cel de "promotii" sau "oferte promotionale".

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=336559>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...