Afacerile KFC au depasit 48 milioane euro

Marti, 20 Ianuarie 2009, ora 12:24
2114 citiri
Afacerile KFC au depasit 48 milioane euro

Lantul de restaurante KFC a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 48,2 milioane de euro brut (40,5 milioane euro net), cele 7 milioane de tranzactii din 2008, aducand o crestere de peste 25 % a cifrei de afaceri fata de anul 2007, a anuntat azi compania. "Anul 2008 a insemnat pentru KFC o crestere a numarului de restaurante, prin deschiderea a 8 noi locatii. Au fost deschise in Bucuresti KFC Beldiman, un restaurant in Baneasa Shopping City si in Liberty Center, iar in tara s-au deschis noi locatii in Constanta, Craiova, Suceava, Targu-Mures si Arad", au spus reprezentantii companiei.


De asemenea la sfarsitul lunii decembrie a fost inaugurat si primul restaurant KFC de peste granita, in Republica Moldova din centrul comercial MallDova.


Reprezentantii KFC au mai declarat ca planurile de dezvoltare ale companiei au in vedere extinderea retelei si in 2009, cand sunt programate in medie opt deschideri noi, din care cel putin doua in Bucuresti. Mai mult, prima unitate KFC ce urmeaza a fi inaugurata in Capitala, la sfarsitul acestei luni, va fi situata in zona Garii de Nord.


KFC (Kentuky Fried Chicken) opereaza in Romania sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network SA. Primul restaurant a fost deschis in 1996 pe locul fostului magazin Leonida din Bucuresti. In medie pe zi, in toate restaurantele KFC din tara se vand aproximativ 1,7 tone de aripioare picante, peste 3 tone de Crispy Strips si peste 2 tone de bucati de pui.


Compania a investit peste opt milioane euro, in cei peste zece de ani de prezenta pe piata autohtona. In cele 32 de restaurante KFC lucreaza peste 1.200 de angajati.