Afacerile KFC Romania au crescut cu 49%

Luni, 25 August 2008, ora 16:28
1518 citiri
Afacerile KFC Romania au crescut cu 49%

Lantul de restaurante KFC a inregistrat pe piata autohtona, in primul semestru din acest an, o cifra de afaceri de peste 18 milioane euro, in crestere cu 49% fata de aceasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat remis NewsIn. Rezultatele financiare inregistrate de KFC in primul semestru se datoreaza in mare parte deschiderii a sapte noi restaurante. Compania a deschis anul acesta, in Bucuresti, KFC Beldiman si un restaurant in Baneasa Shopping City, iar in tara a inaugurat restaurante in Constanta, Craiova, Suceava, Targu-Mures si Arad. In prezent, brandul opereaza la nivel national 30 de restaurante , in care lucreaza peste 1.200 de angajati.


"Zilnic, in medie, se vand in toate cele 30 de locatii KFC aproximativ 1,7 tone de aripioare picante, peste trei tone de Crispy Strips si peste doua tone de bucati de pui", se arata intr-un comunicat al companiei, care estimeaza un numar de aproape 10 milioane de clienti anual.


KFC (Kentuky Fried Chicken) opereaza in Romania sub un contract de franciza, iar detinatoarea licentei este compania US Food Network SA. Primul restaurant a fost deschis in 1996 pe locul fostului magazin Leonida din Bucuresti. Planurile de dezvoltare KFC au in vedere continua extindere a retelei si intrarea in noi orase.


Compania a investit peste opt milioane euro, in cei peste zece de ani de prezenta pe piata autohtona. Pentru a deschide o noua locatie KFC sunt necesari aproape 300.000 de euro, suma variand in functie de locatie, pozitionare, numar de angajati sau suprafata.