Miliardari care au trait in strada

Marti, 23 August 2011, ora 08:54
2029 citiri
Miliardari care au trait in strada

Visul american dus la extrem: sa ajungi sa ai in conturi milioane de dolari, dupa ce ai trait ani de zile fara un acoperis deasupra capului. Iata-i pe cei care au reusit sa devina bogati, in ciuda unui inceput de viata cu totul potrivnic. 

"Colonelul" Sanders

Inventatorul retetei care sta la baza succesului KFC a ramas fara casa nu o data, ci de doua ori.

Prima oara s-a intamplat in copilarie cand, dupa certurile cu tatal sau vitreg, a decis sa fuga de acasa, scrie Business Pundit.

A doua oara a fost in perioada de perfectionare a retetei sale, cand a calatorit in toata America impreuna cu sotia sa, pentru a gasi restaurante care sa-i cumpere franciza.

Pana la urma a reusit: vanzarea brandului si retetelor sale i-au adus 2 milioane de dolari (15 milioane, in banii de astazi).

Christopher Gardner

Asa cum a scris in cartea sa, "In cautarea fericirii", ecranizata cu Will Smith in rolul principal, Gardner a muncit extrem de mult si s-a bazat pe talentul sau pentru a ajunge cineva, dupa ce a trait cu fiul sau pe strazi.

Este acum CEO si fondator al Cristopher Gardner International Holdings si are o avere de peste 165 de milioane de dolari.

Pana sa ajunga aici, a trecut printr-un divort, a stat in puscarie pentru amenzi neplatite, a dormit la birou, in gara si in parc, toate astea in timp ce a avut grija de fiul sau si de reputatia buna de la birou.

John Paul Jones DeJoria

DeJoria a inceput sa munceasca de mic, vanzand felicitari de Craciun si ziare, inca de la 9 ani.

Dupa ce a fost infiat, s-a alaturat unei gasti din Los Angeles. Asta pana cand un profesor din liceu i-a spus ca nu va reusi niciodata in viata.

Pana sa implineasca 30 de ani, DeJoria trecuse printr-un divort si printr-o perioada in care fusese nevoit sa locuiasca in strada, cu fiul sau.

Din simplu angajat al unei companii de cosmetice pentru par, a ajuns sa infiinteze propria companie care se bucura de un succes enorm.

John Paul Jones DeJoria are acum 4 miliarde de dolari in conturi.

Richard Leroy Walters

Un caz inversat. Richard Walters a fost puscas marin si, dupa ce si-a luat diploma in inginerie, a lucrat la o companie aerospatiala.

Dupa ce a fost scos la pensie, Walters a ales sa traiasca pe strazi, si nu pentru ca ii lipseau banii.

La moartea sa, in 2007, a lasat mostenire 4 milioane de dolari mai multor fundatii.

Halle Berry

Pana sa ajunga o actrita importanta, castigatoare a premiului Oscar, Berry a trebuit sa invete ca viata nu este deloc usoara.

La 21 de ani, a fost nevoita sa doarma intr-un adapost pentru oamenii strazii, in New York.

Mama ei nu a sprijinit-o in niciul fel, cele doua rupand legaturile timp de un an si jumatate. Cativa ani mai tarziu, Halle Berry declara ca experienta a intarit-o. Acum are in conturi 70 de milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bani, #bogat, #kfc, #miliardar , #stiri KFC