Johannis crede ca Sibiul trebuie promovat la pachet cu Transilvania

Luni, 07 Iulie 2008, ora 14:33
12995 citiri
Johannis crede ca Sibiul trebuie promovat la pachet cu Transilvania

Promaria Sibiu are mai multe proiecte de promovare a orasului ca destinatie turistica, dar sansele de reusita cresc daca orasul va fi promovat impreuna cu intreaga regiune Transilvania, a declarat, pentru NewsIn, primarul Sibiului, Klaus Johannis. "Pregatim aparitii profesioniste pentru targurile de turism si in acelasi timp trebuie sa imbunatatim infrastructura de legatura dintre hoteluri si pensiuni. De asemenea, continuam campania de comunicare pentru Sibiu ca destinatie turistica", a declarat Johannis.


Acesta a mai spus ca municipalitatea poarta discutii cu conducerea judetului pentru promovarea zonelor turistice cum sunt Ocna Sibiului sau Marginimea Sibiului.


Johannis este insa de parere ca Sibiul se poate dezvolta turistic doar in conditiile in care va face parte dintr-un circuit al intregii regiuni. "In perspectiva avem o sansa de a deveni o tinta turistica permanenta doar daca promovam toata regiunea Transilvania", este de parere Johannis.


La inceputul lunii februarie, presedintele Consiliului Judetean Martin Bottesch a anuntat infiintarea Asociatiei Regionale pentru Turism, care sa cuprinda sase judete - Sibiu, Mures, Harghita, Brasov, Covasna si Alba - care are ca scop promovarea acestei regiuni in strainatate. Alegerile locale au blocat insa procesul de infiintare a acesteia, dar nu si actiunile comune pe care membrii celor sase agentii judetene de turism doresc sa le desfasoare impreuna.


"Deocamdata, doar Sibiul si Covasna au depus adeziunile, pentru ca in celelalte judete au avut loc schimbari dupa alegeri. Dar acest lucru nu ne-a impiedicat sa lucram pe proiecte. Mergem impreuna la targurile de turism si avem si alte activitati pe care le organizam impreuna", a declarat, pentru NewsIn, Simina Manea coordonator de programe in cadrul Asociatiei Judetene pentru Turism Sibiu.


Sibiul a devenit una din principalele destinatii turistice ale Romaniei in 2007, cand orasul a fost Capitala Culturala Europeana. Anul trecut, Sibiul a avu aproape un milion de turisti, iar in 2008, autoritatile au declarat ca se asteapta la un numa aproximativ egal de vizitatori.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...