Primaria Sibiu, contract cu BERD in valoare de 11,5 milioane de euro

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 17:03
1264 citiri
Primaria Sibiu, contract cu BERD in valoare de 11,5 milioane de euro

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, si directorul BERD pentru Infrastructura Municipala si de Mediu, Jean-Patrick Marquet, au semnat, marti, acordul de imprumut de 11,5 milioane de euro pe care municipalitatea l-a contractat pentru derularea mai multor proiecte de infrastructura in oras, potrivit NewsIn.

Prima transa de bani va veni anul viitor si va fi in valoare de 3,8 milioane de euro, restul de bani urmand sa fie virati in transe aproximativ egale, in 2012 si 2013, transmite corespondentul NewsIn.

Acesti bani urmeaza sa fie folositi pentru constructia unui nou pod peste raul Cibin si pentru reabilitarea infrastructurii de utilitati si a infrastructurii rutiere si pietonale pe 12 strazi din Sibiu: Closca, Saligny, Horea, Sturza, Gh. Doja, Cimitirului, Moreni, I.L. Caragiale, Muncii, Anina, P. Banateanu, Agricultorilor.

Contractul de imprumut a fost semnat pentru o perioada de 10 ani.

Municipalitatea sibiana va beneficia de o perioada de gratie de trei ani, cu sapte ani perioada de rambursare propriu-zisa a creditului.

Dobanda pentru acest imprumut va fi calculata prin adunarea indicelui EURIBOR actualizat la 6 luni cu marja de 2,75%.

Primul imprumut de la BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare) a fost contractat de municipalitatea sibiana in anul 2005 si a avut o valoare de 15 milioane de euro.

Cel de-al doilea imprumut de la aceasta institutie bancara a fost contractat de Primaria Sibiu in anul 2006, avand o valoare de 10 milioane de euro. 

#sibiu, # contract, # berd, # euro , #stiri Klaus Johannis