Cele mai puternice femei de afaceri din SUA

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 14:50
3829 citiri
Cele mai puternice femei de afaceri din SUA

Conduc unele dintre cele mai mari companii din lume, invart afaceri de miliarde de dolari si ghideaza soarta a sute de mii de oameni. Ele sunt cele mai puternice femei din mediul de afaceri american, intr-un top realizat de revista Fortune. 

Indra Nooyi, CEO PepsiCo

Aflata pentru al cincilea an la rand pe primul loc in topul Fortune al celor mai puternice femei, Nooyi a finalizat in 2010 achizitia celor doi mari imbuteliatori ai PepsiCo, aducand companiei venituri anuale estimate la cifra de 60 de miliarde de dolari.

Acum trebuie sa demonstreze ca poate reduce costurile cu 400 milioane de dolari anual, asa cum a promis.

Investitorii par asigurati insa, intrucat actiunile au crescut cu 12%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Irene Rosenfeld, CEO Kraft Foods

Batalia pe care Rosenfeld a dus-o pentru achizitionarea producatorului de dulciuri Cadbury l-a deranjat pe cel mai mare actionar al companiei, Berkhsire Hathaway apartinand lui Warren Buffet.

Achizitia ridica nivelul veniturilor la 48 de miliarde de dolari si reprezinta un punct de sprijin pentru Kraft, care se pregateste sa atace piete emergente, incepand cu India.

Patricia Woertz, CEO Archer Daniels Midland

CEO-ul ADM si-a construit cariera in domeniul energiei, insa acum controleaza peste 240 de fabrici care transforma sursele agricole in alimente si chimicale.

ADM este deja cea mai mare companie care prelucreaza porumbul din lume, iar Woertz se concentreaza acum pe alte surse de combustibili si energie.

Avantul companiei este pe placul investitorilor, iar actiunile ADM au crescut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Angela Braly, CEO WellPoint

WellPoint a devenit simbolul negativ al asiguratorilor de sanatate, dupa ce Braly a sustinut in Congresul american o propunere nepopulara, pe care a retras-o ulterior.

Cu toate astea, WellPoint ramane cea mai mare firma de asigurare de sanatate din SUA.

Andrea Jung, CEO Avon Products

In urma cu aproape un an, a devenit membra in consiliul director al Apple, ocupand un post de prestigiu, fiind una dintre putinele femei in pozitii inalte in cea mai cunoscuta companie din lume.

Jung ocupa un post si in consiliul director al General Electric.

Compania Avon nu are acelasi succes insa, anul 2009 reprezentand o perioada de regres in ceea ce priveste veniturile si profiturile companiei.

Oprah Winfrey, Presedinte Harpo si OWN

Dupa 25 de ani de cand realizeaza talk-show-ul care a conscrat-o, vedeta pune capat emisiunii sale si lanseaza reteaua OWN, “the Oprah Winfrey Network”  pe 1 ianuarie 2011.

Casa de productie Harpo detinuta de Oprah este “vinovata” si pentru alte emisiuni populare cum sunt Dr. Phil, Dr. Oz sau Nate Berkus.

Ellen Kullman, CEO DuPont

Kullman a venit la conducerea gigantului industriei chimice acum doi ani, cand recesiunea scadea cererea pentru produse din Teflon sau vopsele.

Ellen Kullman a reorganizat afacerile, iar miscarea incepe sa dea rezultate pe masura ce economia isi revine.

Vanzarile au crescut, iar dupa o serie de concedieri masive din timpul crizei, DuPont incepe sa faca din nou angajari.

Ginni Rometty, Vice-presedinte IBM

Actiunile IBM sunt pe val, anul acesta.

In luna iulie, Rometty si-a asumat partea de marketing si strategie a gigantului IT, generand o serie de zvonuri potrivit carora ea ar urma sa-i ia locul CEO-ului actual, Sam Palmisano.

Ursula Burns, CEO Xerox

Cea care si-a inceput cariera ca stagiar in Xerox a devenit presedintele companiei in urma cu cateva luni, dupa ce a reusit sa cumpere Affiliated Computer Services.

Achizitia a facut compania Xerox cea mai mare firma de management de documente din lume, cu un venit de 22 de miliarde de dolari.

Carol Bartz, CEO Yahoo

Carol Bartz ocupa aceasta pozitie de un an si jumatate, timp in care a fost acuzata de lipsa unei viziuni clare pentru Yahoo.

In ciuda parteneriatelor cu Nokia si Microsoft, investitorii nu sunt foarte impresionati, deoarece actiunile au scazut cu 15% in acest an.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#afaceri, #dolari, #femei, #sua, #uternice , #stiri Kraft Foods