Sefa Kraft Foods, cea mai puternica femeie de afaceri din lume. Vezi top 10

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 13:32
4405 citiri
Sefa Kraft Foods, cea mai puternica femeie de afaceri din lume. Vezi top 10

Cu "maini de fier in manusi de catifea", cele mai puternice femei de afaceri din lume reusesc sa conduca corporatii gigant din domenii precum: alimentar, produse de frumusete, dar si tehnologie si chimic.

Irene Rosenfeld, presedinte si CEO al gigantului alimentar Kraft Foods, a reusit sa o detroneze pe sefa PepsiCo, Indra Nooyi, in topul Fortune al doamnelor ce si-au pus amprenta pe mediul de business.

Locul 10: Sherilyn McCoy, vicepresedinte Johnson&Johnson

In decembrie 2010, veterana J&J a preluat fraiele gigantului farmaceutic macinat, in ultima perioada, de diverse probleme. McCoy conduce, in prezent, 60.000 de angajati. CEO Bill Weldon a numit-o, de asemenea, vicepresedinte al companiei, miscare ce a alimentat speculatiile legate de succesiunea acesteia la conducerea corporatiei farma.

Locul 9: Meg Whitman, presedinte si CEO Hewlett-Packard

La sfarsitul lui septembrie, candidata la functia de guvernator al Californiei, a fost numita CEO al HP, cea mai mare companie tehnologica din SUA, din punct de vedere al veniturilor. Cu toate ca nimeni nu se indoieste de puterea sa, ramane de vazut daca Whitman va putea pune pe picioare producatorul de computere si daca va face curatenie in boardul de conducere.

Locul 8: Ursula Burns, presedinte si CEO Xerox

Anul trecut, Burns (53 ani), a finalizat cea mai mare tranzactie din istoria companiei, achizitia Affiliated Computer Services, pentru 6,4 miliarde de dolari. Miscarea a dus la cresterea cu 25% a profitului Xerox. Cumpararea ACS a reprezentat punctul esential al planului lui Burns de a creste segmentul de servicii periferice ale Xerox, care reprezinta in prezent jumatate din veniturile companiei.

Locul 7: Ginni Rometty, senior-vicepresedinte al departamentului de vanzari, marketing si strategie IBM

Rometty a avansat un loc in topul Fortune. Femeia de 54 de ani are toate sansele sa devina urmatorul CEO al IBM, aflandu-se in companie de 30 de ani. In cursul anului trecut, Rometty a preluat si conducerea departamentelor de marketing si strategie, miscare care o pozitioneaza ca unul dintre cei mai puternici doi candidati la sefia companiei. Sam Palmisano, actualul CEO, se va retrage in curand din activitate.

Locul 6: Andrea Jung, presedinte si CEO Avon Products

Anul acesta, Avon a sarbatorit 125 de ani de la infiintare, momentul aniversar crescand vanzarile companiei cu aproape 11 miliarde de dolari. Investitiile globale s-au reflectat in cresterea cotei de piata, vanzarile crescand cu cate doua cifre in majoritatea regiunilor.

Jung (53 ani), care conduce Avon de 12 ani, este femeia cu cea mai mare vechime la bordul unei corporatii din Top Fortune cele mai mari 500 de companii. Mai mult, Jung face parte si din bordurile de conducere ale Apple si General Electric. 

Locul 5: Angela Braly, presedinte si CEO Wellpoint

Strategia lui Braly este fara cusur. Cu 34 de milioane de membrii, serviciile asiguratorului de sanatate WellPoint sunt folosite de unul din noua americani. In prezent, se pare ca aceasta da tarcoale pietei Medicare, achizitionand de curand furnizorul de servicii de sanatate CareMore.

Cea mai important target al lui Braly este sa transforme cresterea numarului de clienti in cresterea profitului.

Locul 4: Ellen Kullman, presedinte si CEO DuPont

In luna mai, Kullman (55 ani) a finalizat achizitia producatorului danez de ingrediente culinare, Danisco, tranzactie evaluata la 6,4 miliarde de dolari. Aceasta reprezinta una dintre cele mai importante si complexe miscari din cariera presedintei DuPont.

Prin achizitionarea Danisco, orientarea DuPont s-a mutat de pe produse chimice spre alimente si nutritie. Analistii pun cresterea DuPont pe piata de capital pe seama lui Kullman.

Locul 3: Patricia Woertz, presedinte si CEO Archer Daniels Midland

Woertz, in varsta de 58 de ani, ocupa in topul Fortune acelasi loc ca si anul trecut. Procesarea de produse agricole, cum ar fi floarea soarelui, porumb si grau, a explodat in 2011 pe fondul cresterii cererii globale.

Fosta contabila, Woertz a reusit sa creasca afacerile in regiuni in curs de dezvoltare, cum ar fi America de Sud. Archer Daniels Midland planuieste sa construiasca o centrala de biodiesel in Brazilia si o fabrica de boabe de soia in Paraguai.

Locul 2: Indra Nooyi, presedinte si CEO PepsiCo. 

Cea mai puternica femeie din industria bauturilor racoritoare ocupa anul trecut primul loc in topul celor mai puternice doamne din mediul de business. Sub managementul lui Nooyi, PepsiCo s-a impus si mai puternic pe segmentul produselor destinate nutritiei, domeniu in care compania incearca sa ajunga la afaceri de 30 de miliarde de dolari pana in 2020. Anul trecut, PepsiCo a avut venituri de 10 miliarde de dolari din aceste produse.

Insa decizia lui Nooyi (55 ani) de a isi muta focusul de pe afacerile cu bauturi racoritoare din America de Nord a fost aspru criticata, compania pierzand cota de piata in favoarea Coca-Cola.

Locul 1: Irene Rosenfeld, presedinte si CEO Kraft Foods

In varsta de 58 de ani, Rosenfeld a ajuns pe locul 1 in topul realizat de Fortune, detronand-o pe Indra Nooyi. Sefa Kraft si-a dezlantuit fortele anul acesta, cand a luat decizia impartirii Kraft in doua companii. Pasul s-a batut cap in cap cu strategia precedenta, care a vizat extinderea corporatiei prin achizitii (spre exemplu, cumpararea Cadbury, in 2010).

Noul sau rol nu a fost inca foarte bine definit, insa Rosenfeld planuieste sa ramana CEO pana la finalizarea tranzactiei, planuita pentru 2012.


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#femei celebre, #cele mai puternice femei din lume, #business, #business women, #femei afaceri, #top femei de afaceri, #top femei de succes , #stiri Kraft Foods