Starbucks, obligata sa plateasca 2,8 miliarde de dolari despagubiri fostei companii Kraft Foods

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 13:45
1941 citiri
Starbucks, obligata sa plateasca 2,8 miliarde de dolari despagubiri fostei companii Kraft Foods

Starbucks trebuie sa plateasca 2,76 miliarde de dolari companiei Mondelez International pentru incheierea unei dispute legate de afacerea de vanzare de cafea ambalata a operatorului american de cafenele.

Plata de 2,76 miliarde de dolari, decisa in cadrul unei proceduri de arbitraj, este compusa din daune de 2,23 miliarde de dolari si 527 milioane de dolari reprezentand dobanzi si costuri cu avocatii, a anuntat Starbucks. Compania a informat ca dispune de lichiditati si capacitate de imprumut, potrivit Bloomberg.

Disputa a inceput in 2010, cand Starbucks a oferit 750 de milioane de dolari pentru a pune capat unui acord cu Mondelez, companie numita la momentul respectiv Kraft Foods, referitor la distributia cafelei sub marca Starbucks catre retailerii de alimente. Kraft a respins propunerea. Potrivit Starbucks, Kraft nu si-a respectat obligatiile fata de brand.

"Platesc mai mult decat ma asteptam", a declarat Nick Setyan, analist la fima americana Wedbush Securities. Analistul anticipa ca Starbucks va fi nevoita sa achite pana la doua miliarde de dolari.

Mondelez a informat, intr-un comunicat, ca va utiliza banii obtinuti in urma litigiului pentru rascumpararea de actiuni proprii.

Kraft Foods si-a schimbat in 2012 numele in Mondelez International dupa separarea diviziei de alimente, urmand sa se concentreaze pe productia de snacks-uri la nivel global. Divizia de alimente a preluat numele Kraft Foods Group.

Desi Kraft Foods Group a ramas parte in litigiul cu Starbucks, compania trebuie sa transfere catre Mondelez orice suma primita. Rezultatul procedurii de arbitraj nu va influenta rezultatele financiare ale companiei, a anuntat Kraft Foods Group.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#despagubiri Starbucks Mondelez, #arbitraj Starbucks Kraft Foods, #vanzare cafea Starbucks , #stiri Kraft Foods