Dezastru pentru Lafarge: Profit mai mic cu 247 de milioane de euro in primul semestru

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 12:24
1341 citiri
Dezastru pentru Lafarge: Profit mai mic cu 247 de milioane de euro in primul semestru

Profitul net al companiei Lafarge SA a scazut semnificativ in primul semestru din 2012, ajungand la 13 milioane de euro, fata de 260 milioane de euro in perioada similara din 2011.

Vanzarile Lafarge au crescut cu 5%, la 7,61 miliarde de euro iar profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a urcat cu 8%, la 1,52 miliarde de euro, datorita rezultatelor peste asteptari inregistrate pe pietele emergente.

Scaderea puternica a profitului inregistrat de compania franceza a fost cauzat de problemele de pe piata europeana, mai ales in Europa Centrala si de Est, unde industria constructiilor a inregistrat un declin accentuat, si de reducerea valorii activelor din Grecia cu 200 milioane de euro.

In plus, fata de reducerea valorii activelor din Grecia cu 200 milioane de euro, Lafarge a inregistrat costuri de 148 milioane de euro, legate de restructurarea companiei in prima jumatate a anului.

"Conditiile economice raman dificile in multe parti ale lumii si ramanem prudenti privind perspectivele noastre. Dar chiar si in acest mediu dificil, actiunile noastre de generare a cresterii vanzarilor si a profitului au dus la al treilea trimestru consecutiv de rezultate pozitive", a declarat directorul general al companiei, Bruno Lafont.

Directorul Lafarge a confirmat ca se asteapta la o crestere a industriei cimentului intre 1% si 4% in 2012, mai ales pe pietele emergente.

Compania franceza vrea sa-si reduca datoria neta sub 10 miliarde de euro, cel mai devreme pana anul viitor. La sfarsitul lunii mai, valoarea acestei datorii se ridica la 12,4 miliarde de euro la sfarsitul.

Planurile companiei Lafarge

Lafarge SA, cel mai mare producator mondial de ciment, vrea sa-si reduca costurile si sa-si vanda unele active, mai ales in Europa si America de Sud, pentru a obtine cel putin un miliard de euro anul acesta si pentru a compensa stagnarea inregistrata pe pietele de constructii, afectate de declinul economiei.

"Dupa cativa ani de expansiune geografica, remodelarea afacerilor grupului, Lafarge incepe o noua era in dezvoltarea sa, care-i va permite sa beneficieze pe deplin de valoarea activelor sale, concentrandu-se pe activele existente", a declarat recent directorul general al companiei, Bruno Lafont.

Lafarge se asteapta ca in urmatorii patru ani profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) sa creasca cu cel putin 450 milioane de euro, datorita noului plan strategic.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Lafarge rezultate financiare 2012, #Lafarge profir 2012, #Lafarge vanzari 2012 , #Rezultate financiare