Prefab a dat in judecata Lafarge pentru politici neconcurentiale, solicitand despagubiri de 5 mil lei

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 12:10
1315 citiri
Prefab a dat in judecata Lafarge pentru politici neconcurentiale, solicitand despagubiri de 5 mil lei

Producatorul de materiale de constructii Prefab a inaintat recent o actiune in instanta impotriva Lafarge Romania pentru "modificarile succesive de pret in detrimentul producatorilor romani", solicitand despagubiri de cinci milioane lei, se arata intr-un comunicat remis luni de companie, citat de NewsIn.

"Lafarge a modificat preturile de mai multe ori pe parcursul anului 2008, in mod unilateral, in sensul majorarii acestora.

Prefab considera ca piata cimentului din Romania a fost si este afectata si controlata de intelegerile tacite ale cartelurilor formate in jurul Lafarge, care practica o politica de preturi abuziva", potrivit Cabinetului de Avocatura Irina Voicu, care va reprezenta Prefab in proces.

Potrivit companiei, majorarile succesive de preturi practicate de compania Lafarge in anul 2008 au intervenit pe fondul declansarii crizei economice, cand preturile materialelor de constructii erau in scadere accentuata.

"Tratand Prefab ca pe o societate captiva, Lafarge a adus societatii un prejudiciu in valoare de 5.034.803,82 lei", mai arata reprezentantii Prefab.

In acelasi timp, Prefab a inaintat recent Consiliului Concurentei o plangere impotriva Lafarge.

Conform datelor companiei, Autoritatea de Concurenta a declansat o investigatie la compania Lafarge.

"Consideram ca aceasta este numai una din companiile care actioneaza in domeniul materialelor de constructii si care practica actiuni de monopol si intelegeri cu alte companii.

Speram ca Consiliul Concurentei sa se implice mai activ in solutionarea unor astfel de situatii ca sa nu se ajunga la decapitalizarea companiilor cu capital romanesc", a declarat presedintele Prefab, Marian Petre Milut. 

#Lafarge, # despagubiri, # producator, # carteluri , #stiri Lafarge