Vanzarile Lafarge au scazut cu 4% in S1, la 7,7 miliarde euro

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 17:09
1210 citiri
Vanzarile Lafarge au scazut cu 4% in S1, la 7,7 miliarde euro

Vanzarile Grupului Lafarge au scazut cu 4% in primul semestru, la 7,7 miliarde euroVanzarile Grupului Lafarge au scazut cu 2% in al doilea trimestru si cu 4% in primul semestru din 2010, comparativ cu perioada similara a anului precedent, se arata intr-un comunicat dat publicitatii vineri, citat de NewsIn.

Astfel, in primul semestru din 2010, vanzarile s-au ridicat la 7,7 miliarde euro, fata de 7,9 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile din cel de-al doilea trimestru au fost de 4,4 miliarde euro, fata de 4,36 miliarde euro in perioada similara a anului trecut.

"Pe baza tendintelor privind cererea observate in al doilea trimestru, Grupul si-a redus estimarile de crestere pe pietele sale si se asteapta ca cererea de ciment sa fie cuprinsa intre -1% si +3% in 2010, comparativ cu 2009", se arata in comunicat.

De asemenea, Grupul Lafarge precizeaza ca, pe baza activitatii din al doilea trimestru, si-a redus estimarile de volume pentru intregul an pentru Europa Occidentala si de Est si a majorat estimarile de volume pentru America de Nord.

"Se preconizeaza o crestere a pietei in continuare in regiunile Asia, America Latina si Orientul Mijlociu Africa", potrivit comunicatului.

La Ciment, vanzarile au crescut cu 1% in trimestrul II si au scazut cu 4% in primul semestru, reflectand impactul volumelor mai reduse, compensat partial de beneficiul mai puternic al schimbului valutar in al doilea trimestru al anului.

La Agregate si Betoane, vanzarile au crescut cu 1% in al doilea trimestru, datorita cresterii volumelor de agregate si ratelor mai lente de scadere a volumelor de betoane, si au scazut cu 6% in primul semestru.

Pentru Gips, vanzarile au crescut cu 10% in al doilea trimestru si cu 4% in primul semestru, deoarece cresterea volumelor a compensat preturile mai scazute.

Investitiile au totalizat 718 milioane euro in primul semestru din 2010, comparativ cu 884 milioane euro in prima jumatate a lui 2009.

Lafarge este lider mondial in industria materialelor de constructii, detinand pozitii de varf cu toate diviziile sale, Ciment, Agregate & Betoane si Gips.

Avand peste 78.000 de angajati in 78 de tari, Lafarge a inregistrat vanzari de 15,9 miliarde de euro in 2009. 

#vanzari, # grup, # lafarge , #stiri Lafarge