Schimbare uriasa in sectorul IT: Google devine Alphabet

Marti, 11 August 2015, ora 10:54
3231 citiri
Schimbare uriasa in sectorul IT: Google devine Alphabet
Foto: Wikimedia

Co-fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, au recurs la o miscare uluitoare anuntand ca activitatea companiei si a subsidiarelor sale va fi integrata intr-o noua corporatie denumita Alphabet.

Sub noua umbrela, activitatea companiei se va extinde in domeniile conexe abordate pana acum de Google, dar si in alte directii.

Totodata, Page va ocupa postul de director executiv Alphabet, in timp ce Brin va fi instalat in functia de presedinte, anunta portalul Market Watch.

Lucruri nebunesti

"Am facut o multime de lucruri nebunesti de-a lungul timpului. Acum, acele nebunii se dovedesc a avea miliarde de utilizatori, precum Google Maps, Chrome, YouTube si Android", a explicat Larry Page intr-o scrisoare trimisa actionarilor.

Page va parasi postul de comanda din interiorul Google, lasand acest loc subordonatului sau Sundar Pichai.

In schimb, de la panoul de comanda al Alphabet, Larry Page isi propune sa dezvolte investitiile, dar si perceptia publicului asupra companiei, confundata adesea doar cu motorul de cautare Google, intr-o miscare care se anunta revolutionara pentru sectorul IT.

De-a lungul timpului, Google a investit in dezvoltarea masinilor autonome, a dispozitivelor inteligente dintr-o locuinta, in industria de mobile sau in medicina.

Noile planuri ale lui Page vizeaza o diversificare a investitiilor in sfera amenajarilor urbane si a energiei verzi, Google ramanand insa piesa centrala din noua corporatie Alphabet.

Control absolut

Planul de lansare al corporatiei este destul de alambicat.

Dupa cum a anuntat Page, Alphabet va fi initial o subsidiara a Google, urmand apoi sa fuzioneze cu compania mama pentru a prelua controlul asupra ei.

Totodata, in ansamblul noii corporatii gandite de cei doi, vor intra si firmele Calico, diviziile Life Sciences si X, Nest, Google Fiber, Google Ventures si Google Capital.

Fiecare dintre acestea vor fi coordonate de un director executiv, activitatea lor fiind supervizata de Page si Brin.

Odata cu aceasta miscare, cei doi co-fondatori ai companiei reusesc sa isi puna in aplicare visul de a detine controlul absolut asupra fiecarei parti din imperiul Google.

In acelasi timp, analistii considera ca inclusiv actionarii vor avea o idee mai clara asupra investitiilor derulate de gigantul IT, sporind gradul de transparenta in cadrul corporatiei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#corporatie Alphabet, #schimbare Google, #industrie IT, #investitii google, #larry page , #Google