Bonusuri de milioane de dolari la Google

Duminica, 13 Martie 2011, ora 21:55
1496 citiri
Bonusuri de milioane de dolari la Google

Google a acordat prime de aproape noua milioane de dolari pentru patru dintre principalii directori ai companiei, in baza performantelor acestora de anul trecut, insa directorul general, Eric Schmidt, nu a primit bonusuri, potrivit agentiei MarketWatch, informeaza Mediafax.

Directorul financiar, Patrick Pichette, si directorul de afaceri, Nikesh Arora, au primit prime de cate 2,7 milioane de dolari fiecare.

Compania i-a dat vicepresedintele pentru cercetare si dezvoltare, Alan Eustace, un bonus de 1,8 milioane de dolari, iar vicepresedintelui pentru managementul produselor, Jonathan Rosenberg, o prima de 1,7 milioane de dolari.

Cea mai mare suma care poate fi platita de Google ca prima unui singur director poate fi de 4,5 milioane de dolari.

Directorul general al companiei, Eric Schmidt, si cofondatorii acesteia Sergey Brin si Larry Page nu au primit bonusuri, cu toate ca fiecare detine participatii importante la Google.

Veniturile gigantului de Internet au crescut de la 23,7 miliarde de dolari in 2009 la 29,3 miliarde de dolari anul trecut.

Profitul a avansat de la 20,41 de dolari pe actiune la 26,31 de dolari pe actiune. Google a anuntat recent ca va lansa anul acesta un program amplu de angajari, intentionand sa aduca in cadrul companiei un numar record de salariati noi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bonusuri, #eric schmidt, #google, #larry page , #stiri Larry Page