Era "Larry Page": Google "invadeaza" teritoriul Facebook

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 23:00
2283 citiri
Era "Larry Page": Google "invadeaza" teritoriul Facebook

Intoarcerea fondatorului Google, Larry Page la carma companiei a alimentat speculatiile potrivit carora gigantul Internetului se pregateste de o noua "revolutie" web. Revenirea lui Page la Google este la fel de importanta si cruciala ca si intoarcerea lui Steve Jobs la Apple din 1997. Intrebarea pe care analistii din piata si-o pun este daca va reusi Page sa relanseze Google la fel cum a facut-o Jobs cu Apple.

In ciuda nenumaratelor succese pe care le-a avut,  compania a experimentat si cateva esecuri cum ar fi inchiderea Google Wave si scandalul care a implicat Google Buzz..

Odata ce Facebook a pus stapanire pe terenul retelelor sociale, Google a luat compania lui Mark Zuckerberg drept unul din adversarii sai.

"Un lucru care iese in evidenta la Larry este ambitia. Vom vedea noi produse mai indraznete, atunci cand nimeni nu se asteapta. Nu intotdeauna e vorba despre ceea ce vor oamenii acum, ci despre ce vor vrea peste 10 ani", spune Steven Levy, autorul cartii: "In plex: cum gandeste, lucreaza si contureaza vietile noastre Google".

Page a fost descris intr-un articol ca un introvertit, dar un inginer cu o profunda credinta in cifre.

De asemenea, Page este cunoscut pentru creativitatea si abilitatea sa de a gasi solutii neobisnuite si de a propune misiuni imposibile.

Cu Page la conducere, Google se va "pune pe roate".

Unele rapoarte sugereaza ca Page deja a inceput sa miste lucruri la GooglePlex.

Potrivit analistilor din piata, CEO-ul Google ar fi cerut managerilor de proiect brief-uri cu privire la proiectele in derulare.

Cum va arata era "Larry Page"?

Proiectul Google Books, o incercare controversata de a digitaliza cartile este favoritul lui Larry Page, ca si proiectul Google Translate.

Ambele au demarat cu suspiciune, insa cele doua au depasit asteptarile.

"Google are resursele de a face pariuri mari", spune un fost angajat al companiei.

Vorba preferata a lui Larry este:

"Sa facem lucrurile mari sa se intample".

Inclinatia spre latura sociala a proiectelor, il aduce pe Larry Page mai aproape de "terenul de joc" al lui Marc Zuckerberg.

Analistii din piata care monitorizeaza pasii pe care ii face Google zi de zi considera ca gigantul motor de cautare incearca sa obtina o aderenta pe "social media" si sa impiedice Facebook sa monopolizeze terenul.

Intrebarea nu este daca Page poate schimba mentalitatea angajatilor Google ci daca atractia sa pentru proiecte sociale va schimba directia companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceo google, #facebook, #google, #google vs facebook, #larry page, #motor de cautare, #relansarea google , #stiri Larry Page