Google, stat in stat. Senatul american ameninta, Google il ignora

Joi, 23 Iunie 2011, ora 09:54
2111 citiri
Google, stat in stat. Senatul american ameninta, Google il ignora

CEO-ul Google, Larry Page, si presedintele Eric Schmidt ar putea fi citati oficial de Senatul american, dupa ce Google a refuzat sa trimita pe unul dintre executivii de top sa depuna marturie in cadrul unei examinari, informeaza Bloomberg. 

Intr-o scrisoarea trimisa pe 10 iunie, reprezentantii subcomisiei antitrust a Senatului american au cerut Google sa trimita un executiv in fata Congresului, inainte de vacanta de vara.

Scrisoarea invoca o rezolvare "de comun acord", pentru a evita alte proceduri formale. Aceasta astepta raspuns pana pe 15 iunie.

Amenintarea cu citatie este un mod de a pune presiune pe gigantul Google. Insa pentru a putea fi emise, citatiile au nevoie de aprobare din partea Comisiei Juridice a Senatului.

Google s-a oferit sa-l trimita pe seful departamentului juridic la audieri, David Drummond, insa oficialii americani "l-ar prefera" pe Page sau pe Schmidt, devreme ce la audieri se vor discuta probleme fundamentale ale operatiunilor utilizate in business, si nu chestiuni juridice.

Drummond, cel mai potrivit pentru a raspunde

Drummond, care ocupa si functia de vice presedinte in Google, supravegheaza aspectele legale ale companiei, relatia cu guvernul, dezvoltarea corporatiei si formarea de noi echipe de dezvoltare.

Lucreaza pentru Google din 1998, cand inca facea parte dintr-o casa de avocatura. In 2002, Drummond trece in tabara Google.

Purtatorul de cuvant al Google de la Washington a declarat ca el poate raspunde cel mai bine la intrebarile Senatului, mai scrie Bloomberg.

Dezamagirea oamenilor politici

"Sunt foarte dezamagit de raspunsul Google la cererea de a-l trimite pe Larry Page sau pe Eric Schmidt sa depuna marturie, la audierea subcomisiei", a declarat unul din senatorii americani.

Google este investigat de catre autoritatile de reglementare din Statele Unite si Europa, pentru practicile sale de business.

Comisia Federala de Comert pregateste o investigatie extinsa, in timp ce Departamentul de Justitie al SUA cerceteaza achizitia Admeld, o companie de publicitate online, de catre Google.

Uniunea Europeana si statul Texas au demarat propriile cerecetari cu privire la dominatia Google, in domeniul cautarilor si publicitatii online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#antitrust, #eric schmidt, #google, #investigatie google, #larry page, #sua , #stiri Larry Page